facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Obalno - kraška, Komen

1.200.000 €
= 1.685 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • photo_size_select_largeParcela: 712 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1800
  • date_rangeAdaptacija: 1997
  • reorderEner. izk. Ni podatka
  • codeŠifra: PH240932043BB

Značilnosti nepremičnine

  • Dodatno
    check Balkoncheck Vrt

Podroben opis nepremičnine

-

V prečudovitem Kobdilju prodajamo posestvo, ki je idealna priložnost za nakup za vse tiste, ki ljubijo naravo, mir in drugačen način življenja. Lokacija omogoča popoln odmik od mestnega vrveža pa vseeno hkrati zaradi dobrih cestnih povezav dosežemo mestna središča in morsko plažo v zelo kratkem času. Nahaja se na hribčku nad vasjo s prečudovitim razgledom na Kras in srednjeveški Štanjel.

Nakup nepremičnine je izjemna priložnost tudi za vse, ki radi delajo v turizmu, in bi  želeli nadaljevati že z uveljavljeno turistično dejavnostjo oddaje nastavitvenih kapacitet gostom.

Kraška domačija obsega stavbni niz 3 hiš, vezanih med seboj ter manjšo dvostanovanjsko stavbo novejše gradnje s kraškim borjačem ter velikim vrtom in stavbnim zemljiščem z možnostjo dozidave. Priključena je na javni vodovod, električno in širokopasovno omrežje, s štirno (cisterno) padavinske vode za napajanje vrtnega vodovoda.

V enostanovanjski stavbi (domačiji) in galeriji je zamenjana strešna kritina s pripadajočo izolacijo, nova termo in hidroizolacija, nova fasada, nova okna, nove inštalacije, nova talna obloga, novo obdelane stene ter nov centralni sistem ogrevanja na plin (plinohram) oz. toplotno črpalko ter kamin na drva. Stavba obsega v kleti shrambo ter  klet. V pritličju obsega predprostor, ki povezuje kopalnico  ter dalje kuhinjo z jedilnico, dnevno sobo z izhodom na pokrito teraso. V nadstropju hodnik povezuje sanitarije, kopalnico,  spalnico ter dalje stopnišče s hodnikom, ki povezuje dve spalnici z izhodom na balkon. Mansarda je pohodna. Skupaj neto tlorisna površina 257,70m2.

Zahodni končni del stavbe v naravi predstavlja galerijo. Zgrajena je bila leta 1900, v osnovi kot hlev. Leta 2003 je bila v celoti obnovljena. Stavba zaobjema v pritličju razstavni prostor ter likovni atelje v nadstropju. Povezana je z stanovanjsko stavbo. Skupaj neto tlorisna površina 51,00m2

Vzhodni, končni del, je bil prizidan leta 2010 za poslovno namembnost. Trenutno se oddaja gostom. Stavba obsega klet, pritličje ter nadstropje. Vsi vhodi so ločeni in dajejo popolno zasebnost. V kleti se nahaja strojnica ter kompenzacijski bazen za potrebe jaccuzzija. Pritličje obsega večnamensko sobo, ki omogoča razna druženja ali delavnice, pralnica, sanitarije, wellness prostor s prelivnim jacuzzijem, garderoba, servisni prostor ter drvarnica. Po ločenem zunanjem stopnišču ali preko separatnega vhoda z gornje ulice se povzpnemo v nadstropje, kjer se nahaja stanovanje, ki obsega hodnik, ki dalje povezuje dve kopalnici in dve spalnici, shramba ter kuhinjo z jedilnico in dnevno sobo. Iz bivalnega dela je prehod na pokrito teraso z ločenim zunanjim stopniščem do vrta. Skupaj neto tlorisna površina 238,40m2.

Stavbe ohranjajo pristen duh kraške domačije. Ohranjeni so vsi naravni materiali, ki doprinašajo k domačnosti okolja. Arhitekturna zasnova omogoča nenehen stik z vrtom oz. borjačem (dvoriščem).

Na zahodnem delu dvorišča se nahaja dvostanovanjska stavba zgrajena  leta 2006 z ločenim zunanjim vhodom za vsako stanovanje. Vsaka enota obsega v pritličju kuhinjo z jedilnico ter prehodom na teraso ter dalje na vrt, sanitarije ter stopnišče v nadstropje, kjer hodnik povezuje kopalnico, sobo ter spalnico s prekrasnim razgledom na Kras. Iz sob je prehod na balkon. Skupaj neto tlorisna površina 164,40m2

Vrt v skupni velikosti  21.237m2 (od tega 2.042m2 stavbnega zemljišča) obsega prečudovit park, bogat z drevesi kot so kostanj, lovor, oljka, palma ter okrasnim cvetjem (oleandri), posebno z vrtnicami, ki jih ne najdete marsikje (objavljeno tudi v številnih revijah, v TV oddajah Naši vrtovi in Ambienti). Večji del zemljišč se ohranja poraslih z avtohtonimi rastlinskimi vrstami. Znotraj vrta je veliko kotičkov za posedanje in uživanje v vonjavah in razgledu na okolico.

Leta 2006 z nadgradnjo v letu 2009 so na vrtu zgradili zidan plavalni bazen. Bazen ima pomično streho, ki omogoča, da voda ostaja čista. Leta 2010 so vgradili novo opremo-bazensko avtomatiko. Bazen se ogreva na solarne panele ter toplotno črpalko.


Hiter kontakt

ABC nepremičnine d.o.o.

ABC nepremičnine

Morda bi vas zanimalo tudi: