facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Ljubljana, Center, Stara Ljubljana

427.500 €
= 4.500 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • reorderVelikost (neto): 95 m2
 • expand_lessNadstropje: 2/2
 • date_rangeZgrajeno: 1600
 • date_rangeAdaptacija: 2017
 • reorderEner. izk. D
 • codeŠifra: PS30858ME

Značilnosti nepremičnine

 • Ogrevanje
  check Plin
 • Lega
  check Vzhodcheck Zahod
 • Luksuz
  check Staromeščansko

Podroben opis nepremičnine

stanovanje v Stari Ljubljani

Prostorno 3 sobno stanovanje se nahaja v 2. nadstropju staromeščanske stavbe iz l. 1600, v najstarejšem delu Stare Ljubljane.

V hiši se nahaja 5 stanovanj in poslovni prostor v  pritličju. Stanovanje v neto obsegu 95,m2 je orientirano na V-Z. Na vzhodnem delu se nahaja vhod, predprostor, wc, ločena kopalnica in spalnica (17,6 m2) z okni na notranji atrij, kamor posije jutranje sonce (grajska stran). Dnevni bivalni prostori so orientirani na zahodno stran, s pogledi na staro mestno jedro, Ljubljanico in proti NUK-u. Obsežna dnevna soba z jedilnico in kuhinjo meri 32,4m2, soba zraven (otroška, delovna soba, ipd) meri 20,7m2 in je ravno tako zelo svetla in orientirana na zahodno stran. V stanovanju se nahaja še tehnični prostor, kjer je nameščena etažna plinska peč, prostor pa je uporaben tudi kot shramba. Hiša ni podkletena in nima dodatnega kletnega prostora.

Nad stanovanjem se v celotni površini stavbe nahaja neizkoriščeno podstrešje v skupni rabi. Do podstrešja vodijo tudi dodatne stopnice iz stanovanja, vendar niso v uporabi in so zaprte.

Stanovanje je bilo v zadnjih letih delno obnovljeno in sicer brušen in lakiran parket, spuščeni in toplotno izolirani stropi, obnovljen ogrevalni sistem z novo kondenzacjsko plinsko pečjo in novimi radiatorji s termostatskimi ventili, delno nova okna, nova kuhinja, vodovodne in el. instalacije v kuhinji. Kopalnica in stranišče sta bila zgrajena pred cca. 30 leti.

Stavba je bila zgrajena na vznožju trdnega pobočja grajskega griča, na pasovnih temeljih, ki so nadgrajeni z zidovi iz polne opeke, deloma tudi iz naravnega kamna. Stavba je varovana po predpisih kulturne dediščine. Medetažne konstrukcije so montažne iz lesenih tramov, deloma tudi armiranobetonske, talne obloge so  večinoma parket in keramika. Notranje nosilne in pregradne stene so prav tako iz polne opeke. Okna v stanovanju so na ulični strani še prvotna lesena dvokrilna, na dvoriščni strani pa so lesena enojna, s troslojno termoizolacijsko zasteklitvijo. Ogrevanje stanovanja se zagotavlja lokalno s kondenzacijskim kotlom na zemeljski plin, ki skrbi tudi za pripravo tople sanitarne vode, v kuhinji je nameščen tudi plinski štedilnik. Čudovita secesijska kaminska peč ni v uporabi, je pa lep dekorativni dodatek v bivalnem prostoru. Stanovanje zaradi načina gradnje stavbe in orientiranosti zunanjih sten nima potreb po hlajenju v poletnih mesecih. Možna pa je namestitev klimatske naprave. 

V planu je obnova strehe in fasade, s sofinanciranjem občine.

Parkiranje je možno v bližini z letno dovolilnico ali preko trajnega najema parkirnega mesta v parkirni hiši Kongresni trg.

Stavba je etažirana in ima upravnika, stanovanje je ZK urejano in brez bremen.

Stanovanja v hiši se NE oddajajo kratkoročno in v turistične namene.

Lokacija je primerna za ljubitelje strogega centra in zgodovinskega utripa Stare Ljubljane in aktivne udeležence prireditev in dogajanja v mestu.

Energetski razred: D

Vabljeni na ogled!

Pogoj prodajalca za sklenitev posla: Kupec plača davek na promet nepremičnin v višini 2 % prodajne cene.

Hiter kontakt

Mojca Erčulj

Ljubljana nepremicnine

Morda bi vas zanimalo tudi: