facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Ljubljana, Center

448.000 €
= 4.701 €/m2*
Kontakt
phonePokliči

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (neto): 95.3 m2
  • reorderVelikost (bruto): 95.3 m2
  • expand_lessNadstropje: 2/2
  • date_rangeZgrajeno: 1600
  • reorderStanje: Delno obnovljeno
  • reorderOpremljenost: Delno opremljeno
  • reorderEner. izk. D
  • codeŠifra: PS30858ME

Značilnosti nepremičnine

  • Ogrevanje
    checkPlin
  • Lega
    checkVzhodcheckZahod
  • Luksuz
    checkStaromeščansko

Podroben opis nepremičnine

stanovanje v Stari Ljubljani

Na izjemni lokaciji v starem mesten jedru Ljubljane prodamo prostorno in svetlo 3-sobno stanovanje, ki se nahaja v 2. nadstropju staromeščanske stavbe, zgrajene leta 1600. V hiši se nahaja 5 stanovanj in poslovni prostor v pritličju.

Stanovanje v neto izmeri 95,30 m2 je orientirano na vzhod-zahod. Na vzhodnem delu se nahaja vhod, predprostor, spalnica velikosti 17,60 m2 s pogledom na notranji atrij, usmerjen na grajsko stran, kamor posije jutranje sonce, kopalnica in ločen WC. Dnevno bivalni prostori so orientirani na zahodno stran s pogledi na staro mestno jedro, Ljubljanico in proti NUK-u. Izredno prostorna dnevna soba z jedilnico in kuhinjo meri 32,40 m2. Poleg je zelo svetla soba velikosti 20,70 m2, ki lahko služi kot otroška ali delovna soba in je prav tako orientirana na zahodno stran.

V stanovanju se nahaja še tehnični prostor, kjer je nameščena etažna plinska peč, prostor pa je uporaben tudi kot shramba. Hiša ni podkletena in nima dodatnega kletnega prostora.

Nad stanovanjem se v celotni površini stavbe nahaja neizkoriščeno podstrešje v skupni rabi. Do podstrešja vodijo tudi dodatne stopnice iz stanovanja, vendar niso v uporabi in so zaprte.

Stanovanje je bilo v zadnjih letih delno obnovljeno in sicer brušen in lakiran parket, spuščeni in toplotno izolirani stropi, obnovljen ogrevalni sistem z novo kondenzacjsko plinsko pečjo in novimi radiatorji s termostatskimi ventili, delno nova okna, nova kuhinja, vodovodne ter elektro instalacije v kuhinji. Kopalnica in stranišče sta bila obnovljena pred cca. 30 leti.

Okna v stanovanju so na ulični strani še prvotna dvokrilna lesena, na dvoriščni strani pa so enojna lesena s troslojno termoizolacijsko zasteklitvijo. Ogrevanje stanovanja se zagotavlja lokalno s kondenzacijskim kotlom na zemeljski plin, ki skrbi tudi za pripravo tople sanitarne vode. V kuhinji je nameščen tudi plinski štedilnik. Čudovita secesijska kaminska peč ni v uporabi, je pa lep dekorativni dodatek bivalnemu prostoru. Stanovanje zaradi načina gradnje stavbe in orientiranosti zunanjih sten nima potreb po hlajenju v poletnih mesecih. Možna pa je namestitev klimatske naprave. 

Stavba je bila zgrajena na vznožju trdnega pobočja grajskega griča, na pasovnih temeljih, ki so nadgrajeni z zidovi iz polne opeke, deloma tudi iz naravnega kamna. Stavba je varovana po predpisih kulturne dediščine. Medetažne konstrukcije so montažne iz lesenih tramov, deloma tudi armiranobetonske, talne obloge so  večinoma parket in keramika. Notranje nosilne in pregradne stene so prav tako iz polne opeke.

V planu je obnova strehe in fasade s sofinanciranjem občine.

Parkiranje je možno v bližini z letno dovolilnico ali preko trajnega najema parkirnega mesta v parkirni hiši Kongresni trg.

Stavba je etažirana in ima upravnika, stanovanje je ZK urejeno in brez bremen.

Lokacija je odlična izbira za ljubitelje strogega centra in zgodovinskega utripa Stare Ljubljane ter aktivne udeležence prireditev in dogajanja v mestu.

Prav tako je stanovanje primerno za oddajanje. 

Lepo vabljeni na ogled!

Prodajalčev ponudbeni pogoj je, da kupec povrne del stroška prodaje v višini 2% pogodbene vrednosti + DDV.

Hiter kontakt

Mojca Erčulj

Ljubljana nepremicnine

Morda bi vas zanimalo tudi: