facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Gorenjska, Bled

259.000 €+ ddv
= 297 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • photo_size_select_largeParcela: 873 m2
  • codeŠifra: PZ02100

Značilnosti nepremičnine

  • Priključki
    check Optika

Podroben opis nepremičnine

REZIDENCA BLEJSKA PAHLJAČA

Na Bledu prodamo komunalno urejeno zemljišče z izvedenimi vsemi infrastrukturnimi priključki, pravnomočnim gradbenim dovoljenjem, pripravljeno izvedbeno dokumentacijo za gradnjo in v celoti zgrajeno skupno zunanjo ureditvijo. Obstaja možnost takojšnje gradnje individualne stanovanjske hiše.

Za Blejskim gradom v Rečici se le nekaj sto metrov od Blejskega jezera gradi manjše butično naselja s štirimi v pahljačo razporejenimi stanovanjskimi hišami z možnostjo nadgradnje apartmajskega dela. Naselje na južnem robu meji na zelena polja in gozdnate površine imenovane Višce, skrivnostnega gozda nad Blejskim jezerom, ki  je prepleten s številnimi sprehajalnimi potmi, sredi gozda pa se nahaja malo znano dvojno jezerce imenovano »Jezerca«. Zemljišča ob bodočem naselju so kmetijska zemljišča I. kategorije, kjer gradnja ni dopustna, kar zagotavlja dolgoročno mirno okolje z odprtim pogledom v zeleno neokrnjeno naravo.

Na severnem delu naselje meji na Kolodvorsko cesto, ki se na severno razbremenilno cesto priklaplja 100 m vzhodneje, v zahodno smer pa je po Kolodvorski cesti le slabih 500 m hoje do športno turističnega kompleksa s priljubljenim kopališčem Male Zake oziroma do Blejskega jezera.

Iz vseh štirih v pahljačo razporejenih parcel je odprt pogled na Karavanke s Stolom na severni strani in Alpe s Triglavom na zahodni strani.

Naselje Rečica se nahaja pod Blejskim gradom in sega vse do Spodnjih Gorij in vznožja gozdnatih pobočij Pokljuke ter nudi svojim prebivalcem neskončne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa (sprehodi, tek, kolesarjenje, gorništvo, plavanje, veslanje, …).

Mirna, varna in sončna lokacija, odmaknjena od mestnega vrveža, zagotavlja popolnost sproščenega bivanja. Hkratna bližina narave in mesta, dosegljivih preko obvoznice, omogoča aktivno in sodobno življenje.

V oddaljenosti cca 500 m se nahajajo vse ustanove z javnimi in zasebnimi storitvami ter športnimi in sprostitvenimi aktivnostmi (osnovna šola, vrtec, zdravstveni dom, fitnes, trgovina, športni park, veslaški center, plaža,..….).

Rezidenca Blejska pahljača vključuje štiri gradbene parcele, umeščene v prostor v obliki pahljače, na vsaki posamezni parceli pa je zasnovana prostorna enostanovanjska hiša, z opcijo dodatne bivalne enote v mansardi stavbe. Pahljačasta zasnova zagotavlja prostorsko pestrost in bivalno okolje z orientacijo proti travniku za vse štiri bodoče objekte.

Skupna površina zemljišča naselja je cca 3.000 m2, posamezne parcele pa od 550 do 761 m2, skupno zemljišče v izmeri cca 450 m2 pa je namenjeno skupni rabi in zajema skupen cestni priključek, prostor za zbiranje odpadkov vseh štirih objektov in parkirni prostor, namenjen za parkiranje vozil obiskovalcev.

Podrobnejša namenska raba prostora (podatki OPN Občine Bled) umešča zemljišče v »stanovanjske površine za eno in dvostanovanjske stavbe (SSe)«, pri čemer se lahko do polovice uporabne površine nameni oddajanju sob in apartmajev.

V trenutni fazi projekta Rezidenca Blejska Pahljača so naprodaj štiri gradbene parcele, komunalno urejene z vsemi potrebnimi priključki in pridobljenim pravnomočnim gradbenim dovoljenjem za gradnjo štirih enostanovanjskih objektov, kar pomeni, da se z gradnjo posameznega objekta lahko prične takoj.

Možen je nakup vsake posamezne parcele, kot tudi nakup celotnega zemljišča, lahko pa se dogovorimo za razvoj posamezne parcele v skladu z vašimi željami.

PARCELA ŠT. 1

  1. VELIKOST

Zemljišče označeno na priloženi skici kot parcela št. 1 meri skupaj s solastniškim deležem na skupnem zemljišču 873 m2 (761 m2 parcela in 112 m2 pripadajoči delež skupnega zemljišča) in leži neposredno ob Kolodvorski cesti na SZ strani Rezidence Blejska pahljača.

Za gradnjo na parceli št. 1 je izdano pravnomočno gradbeno dovoljenje, plačan komunalni prispevek in pripravljena izvedbena projektna dokumentacija. V teku je izgradnja skupne prometne in komunalne infrastrukture ter skupne zunanje ureditve.

  1. CENA

Cena parcele v višini 259.000,00 EUR + 22% DDV zajema komunalno urejeno zemljišče z izvedenimi infrastrukturnimi priključki, pravnomočnim gradbenim dovoljenjem, pripravljeno izvedbeno dokumentacijo za gradnjo in zgrajeno skupno zunanjo ureditvijo.

Nepremičnina se prodaja prosta vseh bremen, z urejenim zemljiškoknjižnim stanjem in urejenimi posestnimi mejami.

  1. MOŽNOST GRADNJE

Na podlagi pravnomočnega gradbenega dovoljenja je na parceli dovoljena gradnja enostanovanjske stavbe,  skupne neto površine cca 280 m2 in 35 m2 terase in balkonov, z etažnostjo K+P+N+M:

1. zunanje mere objekta: 7,4 x 14,7 m (stanovanjski del) + 8,15 x 14,7 m (klet) + 6,35 x 7,35 m (nadstrešek za parkiranje) + 5,35 x 3,15 m (pergola)

2. višina objekta (od kote tlaka najnižje etaže do vrha stavbe): 12,7 m

3. zazidana površina: 159,3 m2

4. fasada: omet (bela), les (naraven), esal (temno siva), kovinski deli enakovredni kritini oz. RAL 7047

5. streha: dvokapnica, naklona 45 stopinj (brez čopov), maks. višina kapi + 5,50 m

6. število parkirnih mest (PM): 2 PM pod nadstreškom objekta, na skupnih površinah pa so predvidena dodatna nenadkrita PM za 4 osebna vozila in 4 enosledna vozila (motorji)

Opis bodočega objekta (tlorise in fasade si lahko ogledate na priloženih fotografijah):

a) prostorna klet vključuje 6 prostorov, v katerih je možno urediti sobe za fitnes, biljardno sobo, spa prostor s savno, prostor za počitek, vinsko klet ipd. in pomožne tehnične prostore, kot so shramba, kotlovnica, drvarnica…. skupna izmera kletnih prostorov (bivalnih in ostalih) je cca 84 m2,

b) pritličje stavbe vključuje prostoren, izredno svetel in odprt bivalni prostor, ki združuje dnevno sobo, jedilnico in  kuhinjo povezano s  prostorno teraso, pokrito s pergolo, poleg bivalnega prostora pa so v pritličju še stranišče, garderoba, kolesarnica in manjša tehnična prostora, skupne površine cca 76 m2 bivalnih in ostalih prostorov, terasa s pergolo pa meri cca 17 m2,

c) v nadstropju stavbe so planirani prostori: glavna spalnica z garderobno sobo in lastno kopalnico, dve sobi, kopalnica, kabinet in notranje stopnišče, balkon in dodatno zunanje stopnišče, skupna izmera bivalnih prostorov je cca 70 m2, balkona pa 7 m2,

d) v mansardi je možnost gradnje povsem samostojne bivalne  enote, ki obsega bivalni prostor s kuhinjsko nišo, spalnico, kopalnico ter ložo, skupna izmera te enote je cca 48 m2, lože pa cca 10 m2

K stavbi je predvideno prizidano nadkrito parkirišče za dve osebni vozili (cca 38 m2).

Vsaki posamezni parceli pripada idealni delež na skupnem zemljišču površine cca 450 m2, na katerem bodo:

- skupne vozne površine - nov cestni priključek in interno obračališče

- lopa za zbiranje odpadkov

- parkirna mesta za 4 osebna vozila (vsaki hiši bo pripadalo eno mesto)

- parkirna mesta za 4 enosledna vozila (vsaki hiši bo pripadalo eno mesto).

  1. POMEMBNO

Bodoči kupec se lahko z investitorjem dogovori tudi za nakup objekta:

- zgrajenega do plošče nad kletjo (kar je primerno za nadaljnjo montažno gradnjo),

- zgrajenega do 3. gradbene faze oziroma do poljubne druge gradbene faze zaključevanja del, vse glede na možnosti prilagojeno njegovim individualnim željam.

Kupec se lahko odloči tudi za gradnjo objekta brez kleti, za kar ni potrebna sprememba gradbenega dovoljenja!

V primeru, da se dogovorimo za nadaljnji razvoj projekta in izgradnjo objekta, je prodaja možna po znižani DDV stopnji.

 

 

Hiter kontakt

Makler Bled d.o.o.

Makler Bled d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: