facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Jugovzhodna Slovenija, Šentrupert, Okrog

115.000 €
= 15 €/m2*

Splošno

  • photo_size_select_largeParcela: 7571 m2

Podroben opis nepremičnine

OKROG

kmetijska, pravnomočno gradbeno dovoljenje iz leta 2011 za gradnjo zidanice (neto tlorisna površina: 114,05 m2, uporabna površina: 75,29 m2 ) in opornega zidu , narejen izkop in podporni zid za dostop na vrh, na hribu, obstoječa zidanica uporabne površine 24m2 potrebna obnove, odprt pogled na Trdinov vrh, Gače, Snežnik, Kum, Lisco, Kozje,

V znanih goricah nad Šentrupertom posredujemo pri prodaji vinogradniško gozdne posesti z obstoječo zidanico in začeto gradnjo nove zidanice na podlagi pravnomočnega gradbenega dovoljenja iz leta 2011.   

Posestvo sestavljajo tri parcele  na  oblem griču z  odprtim pogledom na Gorjance s Trdinovem vrhom, Gače, Snežnik, Kum, Lisco, Kozje.

Pod posestvom se razprostira  čudovit razgled skoraj na pravljično deželo cvička posejano z neštetimi grički, slikovitimi vinskimi cestami in pešpotmi,.starimi domačijami, turističnimi kmetijami, kaščami, kozolci, seniki, zidanicami in znamenji ter cerkvicami na razglednih točkah, …….

Parcela številka 1 v izmeri  3.655 m²

 Na parceli je bila  začeta gradnja nove zidanice (neto tlorisna površina: 114,05 m², uporabna  površina: 75,29 m² )  s podpornim zidom  na podlagi pravnomočnega gradbenega dovoljenja iz leta 2011.    Nova zidanica ni nadomestna gradnja.

Dostop do objekta bo  preko parcele do obstoječe dovozne javni poti  na S strani parcele. Tloris zidanice je enovite pravokotne oblike , z razmerjem stranic, 1:1,29, vertikalnega gabarita K+P, maksimalnih dimenzij 8,0m x 6,20m (49,60 m² ), z na SV strani dozidano, v celoti vkopano in  zoženo kletjo dim.5,50m x 2,70m.    Narejen je že izkop.

Streha bo simetrična dvokapnica s  čopi in z nakloni vseh strešin 40 stopinj,-orientacija slemena : SZ-JV . Kapna lega bo postavljena neposredno nad ploščo nad pritličjem. Objekt bo priključen na komunalno infrastrukturo ( vodovod, elektrika ), imel zagotovljeno odvodnjavanje meteorne vode v ponikovalnico, fekalije bodo speljane v dvoprekatno neprepustno greznico na praznjenje.

Po višini in teksturi stavba ne bo izstopala iz celotne podobe vinogradniškega območja. Od sosednjih zemljišč bo dovolj oddaljena za potrebe redne rabe in vzdrževanja. Okolica objekta bo urejena skladno z okolico. – zasajena bo s sadnim drevjem, domačimi grmovnicami. Za preprečevanje višinskih razlik in usipa zemlje je že zgrajen oporni zid iz naravnega kamna.   

Parcela številka 2 v izmeri   1.521  m²

Na parceli  stoji zidanice zgrajena leta 1900,  uporabne površine 24m² , potrebna obnove.   

Parcela številka 3 in 4 v izmeri   2.355 m² oz. 40m²

Parceli predstavljata najboljša kmetijska zemljišča, ki ju v 91% pokriva gozd

Posestvo čaka novega  lastniku, ki bi posadil trto, zgradil zidanico in  uredil posest kot raj na zemlji za bivanje v  miru in  zasebnosti  ter za uživanje v lastnem pridelanem vinu ob pogledu na  pravljični sončni zahod.

Pogoj lastnika za sklenitev posla: Kupec poleg kupnine prodajalcu pokrije   del stroškov prodaje v višini 2%+DDV od pogodbene prodajne cene.

Kupci pred ogledom nepremičnine lahko posredujejo ponudbo za nakup na elektronski naslov info@aladin-nep.si.   

    Hiter kontakt

    Aladin inženiring d.o.o.

    Morda bi vas zanimalo tudi: