facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Ljubljana okolica, Kamnik, Kališe

90.000 €
= 799 €/m2*

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 112.6 m2
 • photo_size_select_largeParcela: 378 m2
 • date_rangeZgrajeno: 1938
 • date_rangeAdaptacija: 1985
 • reorderEner. izk. G

Podroben opis nepremičnine

uporabna površina cca 55m2, 1-družinska, potrebna obnove-vendar bivalna, tloris hiše 9m x 7,5m, nestanovanjski objekt 40m2, elektrika, voda, TK priključek, takoj vseljiva, ZK urejena, brez bremen, za del hiše je potrebno uskladiti gradbeno dokumentacijo z obstoječo zakonodajo,

Na sončni lokaciji razloženega naselja Kališe, ki se razteza po hribih nad cesto Stahovica - Gornji Grad v zgornjem delu doline potoka Črna prodamo enostanovanjsko hišo z zidanim pomožni objektom ( drvarnica, lopa) in pripadajočim vrtom. Hiša je potrebna dokončanja začete obnove.

Parcela leži tik ob gozdičku in avtobusnem postajališču Negrad, 1 km oddaljena od smučišča '' Osovje '' v bližini naselja Gozd. Lega hiše omogoča dobro izhodišče za dosego znanih turističnih točk:   Prelaz Črnivec  Motel 902 oddaljenost 3 km.  Rakovo oddaljenost 6 km  in naprej do Logarske doline  še dodatnih 24 km. Velika Planina  oddaljenost 11 km 

Hiša je v večji meri obdana z betonskimi podpornimi zidovi in zidanimi ograjami.

Dovoz do stanovanjske hiše je zahodno od objekta na državno kategorizirano cesto Stahovica - Gornji Grad.

Hišo v treh etažah sestavljajo:

- klet 23 m²: garaža za en avtomobil 15,50 m², shramba z manjšo vinoteko 7,5 m²

- pritličje 41,90 m²: kuhinja 8,7 m², kopalnica s sanitarijami4,40 m², dnevna soba 16,9 m², manjša spalnica 8,5 m²

- mansarda 47,70 m²: kopalnica s sanitarijami 3,8m², neizdelana soba 21,10 m², neizdelana kuhinja 12,7 m², spalnica 10,01 m²

V letu 1986  je bil proti severozahodu hiše tlorisno dozidan del pritličja in mansarda v celoti vključno z armiranobetonsko ploščo nad pritličjem in novo streho.

V objektu ni notranjega stopnišča niti med kletjo in pritličjem niti med pritličjem in mansardo, klet in pritličje sta povezana z zunanjim stopniščem, mansarda pa je dostopna iz pritličja po lestvi.

Gradbena dokumentacija za dozidavo ( podaljšanje hiše proti severozahodu ), nadzidavo objekta ( nadzidava mansardne etaže in nove strehe ) ter rekonstrukcija ( zamenjava stropne konstrukcije pritličja z armiranobetonsko ) ni usklajena z veljavno zakonodajo. Predvideni okvirni strošek uskladitve dokumentov z veljavno zakonodajo je bil v letu 2017 ocenjen  strani pooblaščenega arhitekta in znaša 7.500 eur. Navedena vrednost je le ocena in lahko pri dejanski izvedbi nekoliko odstopa.

Osnovni del stanovanjske hiše, ki predstavlja klet in večji del pritličja pa je bil zgrajen pred 31. decembrom 1967 in je dokumentarno usklajen z veljavno zakonodajo.

Ogrevanje hiše je  z lokalnimi ogrevali na lesno biomaso (drva) in grelnikom tople sanitarne vode  na lesno biomaso.

Hiša ima električni priključek, vodovodni priključek in TK priključek.

Pogoj lastnika za sklenitev posla: Kupec poleg kupnine prodajalcu pokrije   del stroškov prodaje v višini 2%+DDV od pogodbene prodajne cene.

  Hiter kontakt

  Aladin inženiring d.o.o.

  Morda bi vas zanimalo tudi: