facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Gorenjska, Tržič

1.985.000 €
= 1.828 €/m2*
Kontakt

Makler Bled d.o.o.

Makler Bled d.o.o.

phonePokliči

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (neto): 923 m2
  • reorderVelikost (bruto): 1086 m2
  • photo_size_select_largeParcela: 18768 m2
  • tabŠt. spalnic 4
  • date_rangeZgrajeno: 1999
  • reorderStanje: Novejša gradnja
  • reorderOpremljenost: Delno opremljeno
  • reorderEner. izk. Ni podatka
  • codeŠifra: PH02117

Značilnosti nepremičnine

  • Dodatno
    checkBalkoncheckVrtcheckTerasacheckKletcheckParkiriščecheckPokrito parkirišče
  • Priključki
    checkKabelski priklj.checkOptika
  • Ogrevanje
    checkBiomasacheckCKcheckKlimacheckKamin
  • Lega
    checkJug
  • Luksuz
    checkLep razgledcheckBližina naravecheckKlimacheckDizajnerskocheckMirna lokacijacheckBazencheckWellnesscheckSavna

Podroben opis nepremičnine

Tržič, sodobna stanovanjska vila, edinstvena posest umeščena na sončni zeleni polici nad naseljem, s skoraj 2 ha ograjenega zemljišča.

Posestvo leži v dolini Čegeljše, pod gozdnatim obronkom hriba Kamnik in obsega skupaj 18.768 m2 ograjenega zemljišča, od tega je preko 10.000 m2 stavbnega, ostalo pa je opredeljeno kot kmetijsko zemljišče in predstavlja urejeno zelenico ter deloma gozdno zemljišče.

Na stavbnem delu zemljišča stoji sodobno urejena in arhitekturno zelo razgibana stanovanjska vila, okrog 50 m stran od vile ob vhodu na posest pa stoji v podobnem arhitekturnem slogu izdelana pomožna stavba, katere osnovni namen je, da poleg prostorov za hrambo strojev in ostalega orodja za vzdrževanje te obsežne posesti ter samostojne stanovanjske enote, nudi tudi prostor za druženje ter garderobne in sanitarne prostore za športne aktivnosti na profesionalno urejenem teniškem igrišču, ki leži med obema stavbama.

Posest ima bogato in zanimivo zgodovino. Leta 1930 je na tej lokaciji stanovanjsko vilo zgradil Dr. Viljem Elbert, višji uradnik na takratnem podjetju BPT Tržič, ki je poleg vile, kot je bilo takrat v navadi, zgradil tudi posebno hišo za vrtnarja ter bazen (stavbo so imenovali Elbertova vila). Po drugi svetovni vojni je posest kot lovsko kočo uporabljal maršal Josip Broz Tito, zato je stavba dobila ime Maršalat. Maršal Tito je med svojimi obiski v Sloveniji pogosto bival na tej lokaciji. Iz tistega časa se je na posestvu ohranila masivna ograja, ki obkroža posest, kombinirana z betonsko škarpo, železno ograjo ter cipresami, vhod na posest pa je »zavarovan« z vhodno čuvajnico.

Na mestu Elbertove vile oziroma Maršalata je zatem leta 1999 zrasla sodobna stanovanjska vila s pomožnim objektom, teniškim igriščem in urejenim parkovnim nasadom.

V stanovanjsko vilo vstopimo skozi prostorno predsobo z garderobnim prostorom v osrednji bivalni prostor, ki popolnoma odprt tako v celotno širino, kot tudi v višino stavbe, prav preseneti s svojo prostornino in se zaključi na delu stavbe z velikimi steklenimi površinami, na drugem delu pa ga dopolnjujeta lično izvedeni odprti stopnišči, ki se vzpenjata v galerijsko zasnovane zgornje etaže. Osrednji prostor je zaradi obsežnih steklenih površin izredno svetel z veliko naravne svetlobe, sestoji pa se iz dnevnega prostora z večjim vgrajenim kaminom ter zimskim vrtom, sledi jedilnica in nekoliko zamaknjena, hitremu pogledu skrita kuhinja ter ob stopnišču prostor za salon za sprejem obiskov.

Iz osrednjega dela, ki omogoča druženje, povezovanje in sobivanje pri različnih dnevnih aktivnostih, lahko vstopamo ali v notranji bazen ali v wellness prostor s savno, ali pa v pritlične spalne prostore z glavno spalnico, kopalnico ter garderobo.

Na dvoriščnem delu ob stavbi je izdelana večja letna kuhinja s prostorom za druženje, v delu pritličja ob letni kuhinji pa je notranji prostor izdelan kot vinska klet za notranje družabne dogodke. V pritličnem delu stavbe sta tudi dve prostorni garaži. Skupna izmera pritličja je okrog 438 m2.

Po odprtem stopnišču se iz osrednjega prostora povzpnemo v prvo nadstropje, kjer je v galeriji urejena knjižnica, sledita dve sobi (otroški) z garderobo in kopalnico, tretja (otroška) soba z lastno kopalnico, domača pisarna in dve veliki terasi, skupaj brez teras okrog 156 m2 površine. 

V mansardnem delu stavbe je urejena domača telovadnica (fitnes prostor) z otroško plezalno steno.

Vila je v podkletena. V kletni etaži so servisni prostori: pralnica, shramba, toplotna postaja, kotlarna in strojnica bazenske tehnike, skupaj okrog 115 m2 površine.

Skupna izmera površine stavbe je okrog 711 m2.

Pomožna stavba v pritličju obsega: bivalno enoto (predsoba, bivalni prostor s kuhinjo z izhodom na veliko teraso, spalnico, kopalnico) ter prostor za športna druženja in športne rekvizite, kopalnico in garderobo, skupaj 165 m2. V kletni etaži stavbe so: garaža za stroje za delo na posestvu, prostor z zalogovnikom za bio maso, kotlovnica, delavnica ter shramba, skupaj 210 m2.  

Peščeno teniško igrišče, izdelano po profesionalnih teniških standardih, je zelo spretno in uporabno umeščeno v prostor med obema objektoma. Stanovanjska vila z vsemi ostalimi vsebinami te zanimive posesti je bila že v osnovi zasnovana in izdelana za udobno in kvalitetno sonaravno bivanje v zelenem okolju travnikov, pašnikov in gozdov. Z izvedbo celotne posesti in stavb zagotavlja popolno privatnost in varnost bivanja v tem delu gorenjske pokrajine. 

V zadnjih letih stavbi in ostali deli posesti nista bili naseljeni in v uporabi, tako tudi ne redno vzdrževani, vendar pa bo z le nekaj ne obsežnega vloženega truda posest hitro zasijala v svoji posebnosti in kvaliteti. Slikovno gradivo, ki ga predstavljamo v oglasu izhaja deloma iz časa, ko je bila posest naseljena in skrbno vzdrževana, ostale fotografije pa so aktualne.

Do Bleda je 20 minut vožnje z avtom, do Celovca prav tako 20 minut, Ljubljana je oddaljena 25 minut, do Kranja ali Radovljice pa je 10 minut vožnje.

Iz glavne prometne ceste Ljubljana-Celovec je do posesti možno dostopati na dva načina, prvi dovoz vodi skozi slikovito mestece Tržič, drugi dovoz pa vodi neposredno iz glavne ceste proti Celovcu, od ceste do posesti je le en kilometer vožnje.

Prodajalec pogojuje prodajo s tem, da mu kupec povrne del stroškov, ki nastanejo pri prodaji nepremičnine.

Prosimo  stranke, ki jih  nepremičnina zanima,  da za vse informacije pokličejo  našo  družbo Makler Bled d.o.o.,  obenem pa se bomo  lahko dogovorili za ogled nepremičnine.  Prosimo  stranke, naj  ne  ogledujejo nepremičnine sami,  ter brez predhodne najave. 

 

 

 

Hiter kontakt

Makler Bled d.o.o.

Makler Bled d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: