facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Ljubljana okolica, Ivančna Gorica

3.970.000 €
= 302 €/m2*

Splošno

  • photo_size_select_largeParcela: 13158 m2
  • codeŠifra: PZ00756KM

Podroben opis nepremičnine

-

Veliko zemljišče obsega dve parceli v skupni površini 13158 m2 in omogoča gradnjo devetih blokov (gabarita K+P+2+T) kar okvirno predstavlja 150 do 200 stanovanjskih enot. Nahaja se v centru Ivančne Gorice in ponuja neposredno bližino vsej infrastrukturi.

Posredujemo pri prodaji investicijskega zemljišča v Ivančni Gorici. Obsega dve veliki parceli v skupni površini 13158 m2. Obe parcelii sta nepozidani, ravni in komunalno opremljeni. Zemljišče se nahaja praktično v centru Ivančne Gorice in je edinstvena investicijska priložnost v tej občini.

Zemljišče se nahaja  neposredni bližini zdravstvenega doma, vrtca, lekarne, pošte in centralnega občinskega parka. V radiju 300 m se nahajajo tudi avtobusna in železniška postaja, knjižnica, trgovine Mercator center, Hofer, Spar, Tuš, Eurospin, trgovina z elektro in gradbenim materialom, bencinska črpalka, novo predvideni občinski kulturno-upravni center, priključek na avtocesto. Osnovna in srednja šola sta oddaljeni približno 800 m.

Zemljišče je v celoti namenjeno gradnji 9-ih večstanovanjskih blokov, gabaritov K+P+2+T, gradnja vseh devetih blokov je možna izključno na lastniški parceli, neodvisno od sosednjih zemljišč. Na zemljišču so že bile izvedene podrobne arheološke raziskave v vrednosti več kot 1 miljon EUR, tako da je že izdano soglasje, ki omogoča takojšnjo gradnjo. Bruto nadzemna pozidava objektov znaša cca 14500 m2, kar okvirno predstavlja od 150 do 200 stanovanjskih enot.

Ob nakupu predmetnih nepremičnin, je bil dogovorjen posebni pogoj za vsakokratnega lastnika nepremičnin, ki so predmet prodaje. Ta dogovorjeni in sprejeti pogoj je, da bo investitor na omenjenih zemljiščih prisluhnil potrebam lokalne skupnosti in bo na nepremičninah izvajal projekte izgradnje v skladu z resolucijo o NSP 2015 – 2025 za zagotavljanje javnih najemnih stanovanj – oskrbovanih stanovanj in domske oskrbe, pri čemer si je Stanovanjski sklad RS  na podlagi prodajne pogodbe vknjižil predkupno pravico za časovno obdobje 100 let oz. vse dokler bo prodajalec oz. njegov pravni naslednik vpisan v sodni register, za nakup do 50 stanovanjskih enot za najem, ki jih bo kupec zgradil na predmetnih nepremičninah.

Nakup stanovanj, se v primeru, da je sprejeta poslovna odločitev Stanovanjskega sklada RS o nakupu stanovanj, izvede po odkupnih cenah v vsakokratnih prodajalčevih javnih programih oz. po javnem pozivu za nakup stanovanj in zemljišč za gradnjo stanovanj ter v skladu z vsakokratno zakonodajo, ki ureja pridobivanje stvarnega premoženja javnih skladov in internimi predpisi stanovanjskega sklada.

Zemljišče je, razen anega, bremen prosto, pridobitev gradbenega dovoljenja in gradnja je možna takoj, obstaja tudi možnost pridobitve gradbenega dovoljenja in same gradnje v več fazah.

Prodajna cena 3.970.000,00 EUR + DDV (300 EUR/m2).

Trenutni lastnik nudi tudi možnost soinvestitorstva in kompenzacije.

Predlagamo, da nas pokličete za podrobnejše informacije!

Ena redkih takšnih nepremičnin, ki se na tem koncu sploh prodaja!!

Resnim interesentom predlagamo, da nas pokličejo za več informacij in možnost ogleda! 

Več nepremičnin iz naše ponudbe si lahko ogledate na spletni strani: www.renex.si

Za več informacij in BREZPLAČEN POSVET pri nakupu nepremičnine pokličite na 031 000 293!

Hiter kontakt

RENEX, Ksenija

RENEX, Ksenija Mihajlović s.p.

Morda bi vas zanimalo tudi: