facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Notranjsko - kraška, Postojna

135.000 €+ ddv
= 178 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • photo_size_select_largeParcela: 760 m2
  • codeŠifra: PP1344

Značilnosti nepremičnine

  • Priključki
    checkTelefoncheckOptika

Podroben opis nepremičnine

Na robu mesta

Odlična in praktično edina gradbena parcela v tem koncu Postojne, ki je pripravljena za takojšnjo gradnjo. Parcela je pravokotne oblike, meje so urejene, čisto ravna in brez kamenja. Na območju s komercialnim imenom Najin vrt bodo stale 4 dvostanovanjske hiše. Po 2 hiši skupaj bosta imeli skupen vhod-dovoz. 2 parceli sta že prodani in novi lastniki so pričeli z gradnjo. Prodaja se parcela za dvostanovanjsko hišo. 

Projekt dvostanovanjske hiše je primeren za kupca, ki se zaveda kaj vse prinese nakup parcele, ki je gradbena (ni pa rečeno, da mu bo uspelo pridobiti gradbeno dovoljenje in v kakšnem roku ga bo lahko pridobil), za kupca, ki se zaveda, da ima privarčevano s pripravljenim projektom za takojšnjo gradnjo (cca 2,5 let živčne vojne in veliko angažiranja za vsako malenkost, od priprav služnosti za komunalne vode, do vseh potrebnih soglasij in še nešteto drugih potrdil, parcelaciji, postopkov ipd....).

Projekt dvostanovanjske hiše lahko kupijo tudi dve družini hkrati, vsaka do 1/2, idealno za nakup z najboljšim prijateljem in kasneje sosedom (se pravi lahko si priskrbite najboljšega soseda), v tem primeru se cena 135.000 EUR + 22%DDV razdeli na dva kupca po 67.500 EUR+22%DDV za parcelo cca. 380 m2, bodoči del hiše cca 150 m2 in za gradbeno dovoljenje ter plačan komunalni prispevek, kupca lahko skupaj sezidata hišo-dvojčka, ki ga v notranjosti individualno prilagodita svojim željam in potrebam. Zunanjost bo ločena s panelnimi ograjami med hišami, dvorišča in parkirišča so lastniška, predvidena so avtomatska drsna vrata na vhodu v kompleks dveh dvostanovanjskih hiš, celotno naselje Najin vrt bo ograjeno s panelno ograjo, ki bo preprečevala uhajanje majhnih otrok, domačih živali in pa tudi nezaželene obiske. Poglede naj bi preprečevala zelena zavesa iz lovorikovca ali tise. Na vhodu bo postavljen ekološko komunalni otok z vsemi števci in posodami za ločevanje odpadkov za 2 hiši (4 gospodinjstva skupaj). Naselje bo moderno, urejeno, intimno s preverjeno dobrimi sosedi na severni strani (mlade družine) vzhodni (manjša kmetija) in južni strani (dve novejši hiši), z dostopno ulico na zahodni strani.

Hišo lahko sezidate tudi sami in eno polovico kasneje prodate, kupcu po vaši izbiri. Za trg se bo ob primernem interesu zidala še ena hiša (2 stanovanji).

Ob parceli je asfaltirana dovozna pot v kateri so komunalni vodi, katere se bo pripeljalo do hiš v skupni režiji za vse 4 objekte skupaj, kar poceni izvedbo.

Parcela ima odlično lego, bližina mestnega avtobusa, vseh trgovskih centrov in pa tudi travnika-narave, do avtoceste je samo 1,4 km oziroma dve krožišči, do trgovskega centra samo 350 m, do avtobusne postaje mestnega avtobusa samo 160 m, zdravstveni dom 1,5 km, vrtec in šola 1,6 km.

Gradnja je možna takoj, gradbeno dovoljenje je bilo že pridobljeno pri UE Postojna, komunalni prispevek je že plačan. Gradbeno dovoljenje je pridobljeno za dvostanovanjsko hišo 12 m x 11 m ( površina cca 220 m2 neto, cca 300 m2 bruto, vsako stanovanje cca 110 m2 neto 150 m2 bruto). Moderna in praktična zasnova z dnevnimi prostori, kuhinjo, wc-jem in shrambo spodaj in 3 spalnicami s kopalnico in WC-jem zgoraj + neizkoriščena mansarda. Ogrevanje je predvideno talno na TČ. Gradbeno dovoljenje se lahko spremeni na enostanovanjsko hišo, lahko tudi manjšo.

Hiša je projektirana tako, da nima nekih nestandardnih dragih elementov, kar naprej puščajočih teras in ravnih streh, robov, kritičnih točk, ki jih bo potrebno kar naprej popravljati. Zasnova je klasična, preverjena in cenovno ugodna.

Na parceli je po OPN tudi mogoča gradnja eno in dvostanovanjskih hiš, lahko z dejavnostmi (do 50% površine hiše) kot so poslovne, pisarniške, storitve, zdravstvene ipd. Faktor zazidave 40%, faktor izrabe 0,4 kar pomeni, da se lahko skupno zazida 300 m2 novih stavbenih površin (lahko razdeljeno na več hiš, objektov). Pogojno so dopustne tudi samostojne trgovske stavbe do 250 m2 po stavbi, delavnice-za storitve 200 m2 po stavbi.

Projekt-parcela je trenutno edina z gradbenim dovoljenjem in takojšnjim pričetkom gradnje naprodaj na območju Občine Postojna. 

Da zmanjšate 22% davek na dodano vrednost, lahko parcelo kupite na d.o.o. ali jo za vas kupi investitor-gradbeno podjetje, ki vam potem lahko proda sezidan objekt z 9,5% DDV.

Hiter kontakt

Boris Kaluža

NEPREMIČNINE LAND d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: