facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Notranjsko - kraška, Postojna

82.000 €+ ddv
= 217 €/m2*
Kontakt
phonePokliči

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • photo_size_select_largeParcela: 378 m2
  • codeŠifra: PP1344

Značilnosti nepremičnine

  • Priključki
    checkTelefoncheckOptika

Podroben opis nepremičnine

Na robu mesta

Odlična in praktično edina gradbena parcela z Gradbenim dovoljenjem in plačanim komunalnim prispevkom v Postojni, ki je pripravljena za takojšnjo gradnjo polovice dvojčka. Parcela je pravokotne oblike, meje so urejene, čisto ravna in brez kamenja.

Na območju bodo stale 4 dvostanovanjske hiše, ki bodo v celoti ograjene s panelno ograjo in drsnimi vrati na vhodu. 3 parcele so že prodane in novi lastniki so že pričeli z gradnjo.

Projekt dvostanovanjske hiše je primeren za kupca, ki se zaveda kakšen riziko prinese nakup parcele in se zaveda, da ima privarčevano s pripravljenim projektom ter pridobljenim gradbenim dovoljenjem za takojšnjo gradnjo (cca 2,5 let živčne vojne in veliko angažiranja za vsako malenkost, od priprav služnosti za komunalne vode, do vseh potrebnih soglasij in še nešteto drugih potrdil, parcelaciji, postopkov ipd....).

1/2 projekta dvostanovanjske hiše lahko kupi ena družina ali pa celoto 1/1  tudi dve družini hkrati, vsaka do 1/2, idealno za nakup z najboljšim prijateljem in kasneje sosedom (se pravi lahko si priskrbite najboljšega soseda), cena je po 82.000 EUR+22%DDV za vsako parcelo 378 m2, bodoči del hiše bruto cca 150 m2 in vključno s pravnomočnim gradbenim dovoljenje ter plačanim komunalnim prispevkom. Kupca lahko v primeru nakupa obeh polovic skupaj sezidata hišo-dvojček, ki ga v notranjosti individualno prilagodita svojim željam in potrebam.

Zunanjost bo ločena s panelnimi ograjami med hišami, dvorišča in parkirišča so lastniška, predvidena so avtomatska drsna vrata na vhodu v kompleks dveh dvostanovanjskih hiš, celotno naselje bo ograjeno s panelno ograjo, ki bo preprečevala uhajanje majhnih otrok, domačih živali in pa tudi nezaželene obiske. Poglede naj bi preprečevala zelena zavesa iz lovorikovca ali tise. Na vhodu bo postavljen ekološko komunalni otok z vsemi števci in posodami za ločevanje odpadkov za 2 hiši (4 gospodinjstva skupaj). Naselje bo moderno, urejeno, intimno s preverjeno dobrimi sosedi na severni strani (mlade družine) vzhodni (manjša kmetija) in južni strani (dve novejši hiši), z dostopno ulico na zahodni strani.

Vsi komunalni vodi (meteorna kanalizacija, fekalna kanalizacija, voda, elektrika, telekomunikacije) so že pripeljani na parcelo.

Parcela ima odlično lego, bližina mestnega avtobusa, vseh trgovskih centrov in pa tudi travnika-narave, do avtoceste je samo 1,4 km oziroma dve krožišči, do trgovskega centra samo 350 m, do avtobusne postaje mestnega avtobusa samo 160 m, zdravstveni dom 1,5 km, vrtec in šola 1,6 km.

Gradnja je možna resnično takoj, gradbeno dovoljenje je bilo že pridobljeno pri UE Postojna, komunalni prispevek je že plačan. Gradbeno dovoljenje je pridobljeno za dvostanovanjsko hišo 12 m x 11 m ( površina cca 220 m2 neto, cca 300 m2 bruto, vsako stanovanje cca 110 m2 neto, 150 m2 bruto). Moderna in praktična zasnova z dnevnimi prostori, kuhinjo, wc-jem in shrambo spodaj in 3 spalnicami s kopalnico in WC-jem zgoraj + neizkoriščena mansarda. Ogrevanje je predvideno talno na TČ. Gradbeno dovoljenje se lahko spremeni na enostanovanjsko hišo, lahko tudi manjšo.

Hiša je projektirana tako, da nima nestandardnih dragih elementov, kar naprej puščajočih teras in ravnih streh, robov, kritičnih točk, ki jih bo potrebno kar naprej popravljati. Zasnova je klasična, preverjena in cenovno ugodna.

Projekt-parcela je trenutno edina z gradbenim dovoljenjem in takojšnjim pričetkom gradnje naprodaj na območju Občine Postojna. 

Da zmanjšate 22% davek na dodano vrednost, lahko parcelo kupite na d.o.o. ali jo za vas kupi izvajalec-gradbeno podjetje, ki vam potem lahko proda sezidan objekt z 9,5% DDV.

Prodaja se 1/2 parcele za eno stanovanje (možen nakup tudi celotne parcele 1/1 za 2 stanovanji).

Vse strošek prenosa lastništva krije prodajalec. Kupec nima stroškov prenosa lastništva pri nakupu parcele.

Hiter kontakt

Boris Kaluža

NEPREMIČNINE LAND d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: