facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Savinjska, Podčetrtek, Roginska Gorca

85.000 €
= 526 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 161.7 m2
 • photo_size_select_largeParcela: 13344 m2
 • date_rangeZgrajeno: 1960
 • reorderEner. izk. G
 • codeŠifra: 107220-28

Podroben opis nepremičnine

ROGINSKA GORCA

Na pobočju podeželjskega naselja Roginska Gorca imamo na prodaj manjše kmetijsko posestvo v skupni velikosti 13.344 m² na katerem se nahaja starejša stanovanjska hiša, hlev, zidanica in drvarnica. Stanovanjska hiša ima 161,7 m² neto tlorisne površine (71,8 m² bivalne površine). Hlev (z elektriko in vodo) ima zunanje dimenzije 13 m x 9 m, v njem so trije prostori: svinjska kuhinja, prostor s tremi privezi za krave in prostor s šestimi boksi za prašiče, zgoraj pa je prostor za spravilo sena. Zidanica/vinska klet meri 6,6 m x 5,5 m, lesena drvarnica pa ima 20 m². Vsi objekti so potrebni obnove. Na zemljišču je posajenega precej sadnega drevja (slive, orehi, češnje, breskve), poleg zidanice pa se nahaja še vinograd z okoli 600 trsi (laški rizling, muškat, souvignon, kraljevina).

Po namenski rabi je pripadajoče zemljišče opredeljeno kot: 1.123 m² zazidljivega zemljišča in 8.985 m² kmetijskega zemljišča (v enem kosu skupaj 10.107 m²) ter v oddaljenosti cca 600 metrov še 3.237 m² gozdnega zemljišča. Dostop do kmetije je srednje zahteven, urejen in asfaltiran, rahlo hribovit saj se vzpnemo na 335 m nadmorske višine. Nakup priporočamo vsem, ki iščete manjše posestvo na mirni lokaciji z ravno dovolj zemljišča za samooskrbno pridelavo.

Oddaljenost do Zibike kjer se nahaja podružnična šola ter trgovina znaša 3 km. Pristava pri Mestinju je oddaljena 5,5 km, kjer je poleg trgovine še pošta. Upravno središče – Šmarje pri Jelšah, kjer so vse pomembne institucije, je oddaljeno le 10 km, do Občine v Podčetrtku pa je 11 km.

Hiša ima naslednje prostore: predsoba (3,2 m²), shramba (5,2 m²), prvotna kopalnica (4,2 m²), spalnica (15 m²), kuhinja z jedilnico (15 m²), otroška soba (15 m²), hodnik (5,5 m²), kopalnica (5,6 m²), stopnišče v mansardo (3,1 m²). Višina stropov znaša 2,3 metra. Pod kuhinjo se nahaja klet. Mansarda z dvema balkonoma na vsaki strani, pa je še neizdelana in tako prepuščena željam kupca, da si jo uredi po svojem okusu.

Osnovne informacije:

Leto gradnje hiše: 1960;

Gradbeno in uporabno dovoljenje: Da, pridobljeno;

Gradnja: opečna gradnja;

Etaže: klet (podkleten je samo kuhinjski del), bivalno pritličje, neizdelana mansarda;

Fasada: klasična ometana, na vseh notranjih stenah in stropu pa so gibs plošče;

Okna: zamenjana vsa l. 2015 (dvoslojna, termopan, pvc), razen v kuhinji;

Tla/podi: objekt je bil odkopan in izoliran (urejene drenaže); betonska plošča spodaj in zgoraj; po tleh keramične ploščice in laminat;

Električne inštalacije: obnovljene l. 2015 (trenutno enofazni števec);

Kopalnica: obnovljena l. 2015;

Ogrevanje: novejša etažna centralna peč na drva (l. 2017); krušna peč v spalnici; ogrevanje vode z 80 l kombiniranim bojlerjem v kopalnici;

Priključki: javna elektrika, telefon; javni vodovod, dvoprekatna greznica.

Oprema se podari. Vsi objekti so potrebni obnove. Zk stanje je urejeno in brez bremen ter dolgov. Kupec ne plača provizije. Ogledi so možni po predhodnem dogovoru. Vljudno vabljeni !

  Hiter kontakt

  Aljaž Rupnik

  MPTRG d.o.o.

  Morda bi vas zanimalo tudi: