facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Jugovzhodna Slovenija, Mirna Peč, Dolenja Vas pri Mirni Peči

34.900 €
= 42 €/m2*

Splošno

  • photo_size_select_largeParcela: 831 m2

Podroben opis nepremičnine

DOLENJA VAS PRI MIRNI PEČI

Posredujemo pri prodaji urejene, v celoti zazidljive parcele v bližini AC priključka. Je romboidne oblike v velikosti 831 m2 in se nahaja na površinah podeželskega naselja, kjer se res lahko spočijete. Parcela je z majhnim naklonom na dokaj ravnem terenu z lepim razgledom in ima sončno odprto lego. Vsi priključki (voda, elektrika in internet) so ob parceli. Dostop do parcele je iz javne ceste. Vabljeni na ogled !

DOVOLJENA GRADNJA

Eodružinske hiše, hiše-dvojčki in vrstne hiše - način oblikovanja objektov s stanovanjsko namembnostjo v urbanih naseljih ali urbanih delih naselja: SSn

Širina kubusa posamezne stanovanjske enote ne sme presegati 11 m, dolžina pa ne 16,5 m,višina ne sme presegati K+P+M/PO ali K+P+1+M/PO; pri slednjih mora biti klet v celoti vkopana.

Kolenčni zid ne sme biti višji od 120 cm s kapno lego vred, merjeno od vrha armirano-betonske plošče,

Višinska kota pritličja ne sme biti nižja od nivoja pločnika oziroma trga ali javnih cest (če

pločnika ni) na katere meji zemljišče s stavbo in ne višja od 70 cm. Izjema so stavbe na

nagnjenem terenu, če so od ceste odmaknjene - odstopanje od predpisane višinske kote pritličja

mora biti utemeljeno v PGD.

Vse strehe morajo imeti naklon 45º (+/- 5°) ter kritino iz manjših strešnikov v naravni opečni barvi, pri čemer se najbolj priporoča opečni bobrovec. Slemena streh stavb morajo slediti daljši stranici objekta in biti orientirana vzporedno s plastnicami na nagnjenem terenu. Fasada frčade lahko presega linijo fasade, na kateri se nahaja, do največ 1 m.

Odmik objektov od parcelne meje mora biti najmanj 4 m od najbolj izpostavljenega dela objekta. Če je odmik manjši, mora dati lastnik sosednjega zemljišča pisno soglasje. Odmik od sosednjega zemljišča je lahko samo 0,5 m od parcelne meje brez soglasja lastnika sosednjega zemljišča za nezahtevne in enostavne objekte, kot tudi, na primer električne omarice.

Strehe pomožnih stavb, nezahtevnih in enostavnih objektov ter nadstrešnice imajo lahko tudi naklon do 15º.

(Fz) SSn: od 0,2 do 0,5,  za prostostoječo enodružinsko hišo in posamezno hišo-dvojček mora  biti gradbena parcela velika najmanj 500 m².

Pogoj prodajalca je, da si stroške posredovanja delita kupec in prodajalec, vsak po 1.000,00 EUR (brez DDV).

Našo celotno ponudbo, si lahko ogledate na https://pogled-nepremicnine.si, prav tako vas vabimo, da nas kontaktirate za posredovanje pri prodaji ali oddaji vaše nepremičnine na e-naslov: storitve.nepremicnin@gmail.com

    Hiter kontakt

    Morda bi vas zanimalo tudi: