facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Notranjsko - kraška, Postojna, Planina

205.000 €
= 247 €/m2*

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 829.82 m2
 • date_rangeZgrajeno: 1855
 • date_rangeAdaptacija: 1900
 • reorderEner. izk. G
 • codeŠifra: PH00785KM

Podroben opis nepremičnine

PLANINA

Posredujemo pri prodaji hiše s sedmimi (7) stanovanji v Planini pri Postojni, ki investitorjem ponuja enkratno investicijsko priložnost, obenem pa tudi možnost, da z obnovo izjemne zgradbe ohranijo delček zgodovine.

Naprodaj je večstanovanjski objekt v celoti! V njem je sedem stanovanj ter prekrasna obokana klet. Na dvorišču je dovolj prostora za parkiranje. Objekt ima gradbeno in uporabno dovoljenje ter urejeno etažno lastnino.

Priložnost je idealna za investitorja, ki bi želel objekt obnoviti ter oddajati stanovanja ali jih prodati na trgu. Za kakšnega posameznika ali družino pa lahko z obnovo postane tudi prostoren dom ali poslovni prostor. 

Hša stoji na zgornjem delu naselja, kjer nikoli ni poplav in ima čudovite razglede na zeleno pokrajino in Planinsko polje pod seboj.

Objekt je potreben celostne prenove in je še vedno vseljen, prodaja pa se brez oseb in stvari v objektu ter brez bremen. Prevzem je možen takoj. Glede na vrednost obnove in tržne cene stanovanj je to dobra investicijska priložnost! Nakupna cena je 338€/m² stanovanj in 247€/m² objekta!

Obokana klet s površino 117m² je primerna za družabni prostor, vinsko klet shrambe ali poslovni prostor. Hiša z veliko zgodovine vam ponuja to, kar se je nekoč reklo prestiž, danes pa v obnovljenem stanju vsekakor lahko predstavlja kvaliteto, ki se je več ne gradi – visoki stropi, široka vrata, debele stene kjer ne slišiš soseda… 

Hiša je etažirana tako, da so v pritličju 3 stanovanja in v prvem nadstropju 3 stanovanja, velika mansarda s kvadraturo 234,50 m² pa omogoča, da si izdelate res izjemno stanovanje s čudovitimi pogledi. Kvadrature posameznih stanovanje so: P1-76,62 m², P2-54,70 m², P3-41,57, N1-64,96 m², N2-73,06m3 in N3-61,10 m²

Glede na nakupno ceno in ceno obnove vam investicija nudi lepe donose v primeru prodaje stanovanj ali oddajanja stanovanj.

Pogoj prodajalca za sklenitev posla: kupec je dolžan povrniti del stroška prodaje v višini najmanj 2% pogodbene vrednosti + DDV  

Resnim interesentom predlagamo, da nas pokličejo za več informacij in možnost ogleda!

Več nepremičnin iz naše ponudbe si lahko ogledate na spletni strani: www.renex.si

Za več informacij in BREZPLAČEN POSVET pri nakupu nepremičnine pokličite na 031 000 293!

 

Kratek opis Planine in okolice:

Naselje Planina se nahaja ob stari cesti proti morju in Trstu, med Logatcem in Postojno. Iz Planine do Logatca je 12 kilometrov, do Postojne 9 kilometrov in do avtocestnega priključka Unec 3,5 kilometra. Do Ljubljane je natanko 40 kilometrov.

Planina je naselje v Občini Postojna s povprečno nadmorsko višino 453 m. V kraju prebiva okoli 800 prebivalcev, kar nudi vse kvalitete mirnega podeželskega bivanja in je hkrati povsem blizu večjim mestom. Trgovina, avtobusna postaja ter šola in vrtec je povsem blizu.

V neposredni bližini je Planinska jama, Postojnska jama, Predjamski grad, Jamski dvorec, Ravberjev stolp in ruševine gradu Haasberg – dovolj, da lahko razmišljate tudi o turizmu.

Tu je še čudovito Planinsko polje, eno najbolj tipičnih kraških polj, znano po kar 78 vrstah metuljev, številnih kraških jamah, reka Unica s postrvmi, lipani, ščukami in krapi pa predstavlja pravi raj za ribiče z vsega sveta. Planinsko polje je poplavljeno večkrat na leto. Poplave trajajo do 2 meseca na leto, voda naraste ponekod do 10 m, količina polavne vode pa je okrog 40 milijonov m³. Tako nastane Planinsko jezero. Ob višjih vodah ponika v okrog 150 požiralnikih.

Planinska jama (nekdaj Malograjska jama) spada med najdaljše slovenske jame. Vhod v jamo je v zatrepni dolini pod 65 m visoko pečino v jugozahodnem delu Planinskega polja. Dolga  je 6.656metrov.

Unica, ki teče po planinskem polju, je slovenska reka ponikalnica, ki nastaja s sotočjem dveh rek v Planinski jami. Njuna združitev predstavlja največje sotočje podzemnih rek v Evropi.

  Hiter kontakt

  Ksenija Mihajlović

  Market center Omnis d.o.o.

  Morda bi vas zanimalo tudi: