facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Ljubljana, Center

3.750 €/m2

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 207.5 m2
  • expand_lessNadstropje: 3/4
  • date_rangeZgrajeno: 1907
  • codeŠifra: V165

Podroben opis nepremičnine

LJ. CENTER

LJUBLJANA – Center – Bambergova hiša

Na izjemni lokaciji, v centru mesta, v znameniti Bambergovi hiši, posredujemo pri prodaji prostornega 5 in več sobnega stanovanja, ki se nahaja v 3. nadstropju, urejene in lepo vzdrževane mestne hiše, z izjemno zgodovino.

Skupna površina je kar 207,5 m², od tega predstavlja stanovanje 191 m², balkon 3,6 m² in klet 12,9 m².

V neposredni bližini se gradi nova Dalmatinka, kjer je cena m² stanovanja cca 9.000 EUR in več, zato je investicija v to stanovanje vsekakor vredna vsakega evra. Ne samo, da jo krasi izjemna zgodovina, pač pa ima tudi izjemen potencial, saj bi ob odkupu deležev skupnih prostorov na podstrehi lahko stanovanje spremenili v izjemno luksuzen duplex, z veliko odprto teraso z direktnim pogledom na Ljubljanski grad. Prazno v celoti obnovljeno ostrešje se nahaja tik nad stanovanjem in trenutno služi shranjevanju raznih stvari.

Bambergova hiša stoji na vogalu Miklošičeve ceste in Dalmatinove ulice v Ljubljani. Izgradnjo je financiral znani slovenski založnik in tiskar Otomar Bamberg (tiskarna Kleinmayr & Bamberg). Po načrtu arhitekta Maksa Fabianija, ki je projektiral tudi bližnji Miklošičev park (tedaj Slovenski trg) in Krisperjevo hišo, je bila Bambergova hiša zgrajena leta 1907 v neobaročnem slogu.

Fabiani si je pri oblikovanju prizadeval povezati arhitekturo in njeno okolje. Zasnoval jo je v modernističnem slogu. To se vidi v izboru gradiv in stavbnih elementov, med katerimi je še posebej zanimivo borominijevsko čelo stranice ob Dalmatinovi ulici. Na stavbi izstopajo mogočni navpični pasovi v sivem betonskem ometu. Na fasadi so pod nadstreškom vidne keramične reliefne podobe in kiparsko okrasje s figurami tiskarske obrti. So delo avstrijskega kiparja in keramika Huga Franza Kirscha. Nad vhodom iz pročelja stavbe je pomol, nad njim pa balkon.

Vir: https://sl.wikipedia.org/wiki/Bambergova_hiša,_Ljubljana

Stanovanje, katerega stropi so visoki kar 3,45 m, sestoji iz 5 velikih, svetlih, prostornih soban, od katerih sta glavna spalnica in dnevna soba obrnjeni na Miklošičevo cesto, obe otroški sobi in še ena spalnica pa na Dalmatinovo ulico. Vse prostore povezuje širok hodnik, ki se vije skozi celotno stanovanje. Na drugi strani hodnika je umeščena prostorna kuhinja s kuhinjskim otokom in jedilnico, ter prostorna kopalnica z masažno kadjo in tušem. Ob vhodu v stanovanje se nahajata tudi utility in manjši balkon. Stanovanju pripadata še dva dodatna prostora. Eden se nahaja v kleti stavbe, ki jo prav tako odlikuje izjemno visok strop, drugi pa je na podstrehi.

Stanovanje je bilo obnovljeno leta 2011, ni pa bilo v celoti dokončano. Zamenjana so bila vsa okna in sicer z lesenimi okni z alu roletami, v 4 sobah so v celoti prenovili električno napeljavo, ogrevanje, tlake in parket. Prav tako kot sobe so bili v celoti prenovljeni kuhinja, pralnica, kopalnica in utility. Vsi spalni prostori so klimatizirani, ogrevanje pa je kombinirano, po sobah radiatorsko, v kopalnici pa talno.

Streha stavbe je bila v celoti obnovljena leta 2019.

V bližini se nahaja čisto vsa pomembna infrastruktura. Glede na lokacijo je čisto vse dostopno peš.

Stanovanje je vpisano v ZK, prevzem pa je možen kmalu po zaključenem prodajnem postopku oziroma po dogovoru.

Lepo vabljeni na ogled in nakup!

Koda: V165

Naročitelj kot pogoj za sklenitev prodajne pogodbe izpostavlja, da mora kupec poleg plačila dogovorjene kupnine, prodajalcu povrniti polovico stroškov, ki so nastali s prodajo nepremičnine.

    Hiter kontakt

    Morda bi vas zanimalo tudi: