facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Ljubljana, Center, Trnovo

565.000 €
= 3.767 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 150 m2
  • photo_size_select_largeParcela: 174.2 m2
  • date_rangeZgrajeno: 2020
  • codeŠifra: 9919debf

Značilnosti nepremičnine

  • Dodatno
    checkParkirišče

Podroben opis nepremičnine

-

Na odlični in zelo zaželjeni lokaciji v Trnovem se nahaja sodobna novogradnja, ki tvori lepo sosesko štririh vrstnih hiš. Ob Vipavski ulici v bližini ljubljanske Kolezije se tako nahajajo estetsko dovršene trietažne pasivne hiše umeščene na mirno zemljišče v urejeni okolici.

Lokacija v urejeni soseski v Trnovem nudi prednosti bližine narave, rekreacijskih površin, središča mesta in hitrega dostopa do AC obroča. V bližini se nahajajo zelene površine na Rožniku.

Na jugu lastniške parcele vsake od hiš se nahaja prijeten vrt s teraso, ki nudi veliko mero zasebnosti in miru. Na severnem delu pa se nahaja dvoriščni del s skupnimi površinami in parkirnimi mesti. Vsaki enoti pripadata dve parkirni mesti.

Lepo zasnovan tloris hiše 3 nudi veliko udobja in sodobno bivanje ter sledeč razpored:

V pritličju hiše se nahaja odprt in svetel dnevno bivalni del z izhodom na vrt, garderobni del v vhodni avli, ter dnevno toaleto.

V 1.nadstropju hiše se nahaja prostorna spalnica staršev, velika kopalnica, ter uporabna soba, ki lahko služi pisarni.

v 2. nadstropju hiše se nahaja izredno zanimiv prostor, ki nudi dvoetažnost, ter s tem minimalno 3 spalnice ter kopalnico. Otroške sobe s tem dobijo razgiban tloris, ki nudi spalni del v eni etaži, ter delovni prostor v drugi.

Velika prednost hiše je še dodatnih 32 m2 velik dodaten prostor v zgornjem nadstropju.

Moderna novogranja se prodaja v 4.podaljšani gradbeni fazi.

Velik poudarek novogradnje je na kvalitetni izolaciji in pasivni gradnji. 

Stavbe se primarno ogrevajo z toplotno črpalko zrak-voda Fujitsu preko talnega gretja. Zunanja enota toplotne črpalke je nameščena na vrhnji strehi. K prijetnemu ambientu in možnosti dogrevanja pripomore tudi kamin v dnevno bivalnem delu pritlične etaže.

Stavba se hladi etažno z dvema notranjim enotama, medtem ko je zunanja enota nameščena na dostopni vrhnji strehi. Prav tako ima novogradnja vzpostavljen mehanski centralni rekuperativni sistem.

Novogradnjo odlikuje kvalitetna gradnja, natančna izvedba in uporaba nadstandardnih materialov.

Posamezne hiše so medsebojno nadzemno konstrukcijsko dilatirane in predstavljajo samostojne konstrukcije. Troetažna hiša je masivna klasična gradnja pri kateri stenski nosilni sistem tvorijo opečni zidaki d=20cm in 25cm ter navpične in vodoravne armiranobetonske vezi. Medetažne plošče so armiranobetonske d=18cm. Temelj hiše je armiranobetonska temeljna plošča d=30cm, položena na namensko polistirensko toplotno izolacijo d=16cm (Fibran XPS). Vsaka enota ima tudi masivni univerzalen troslojni, zrakotesen dimnik proizvajalca Schiedel, model Absolut in ICS. Vse notranje predelne stene so suhomontažne proizvajalca KNAUF. Predelne stene mansarde se zaključijo pred zrakotesno folijo ali parno zaporo obešenega stropa.

Streha je vrhoma prisekana dvokapnica z umeščenimi ležečimi okni in lesenim skeletom iz masivnega lesa smreke. Naklon strehe je 45°in v vrhnjem delu 5°. Kritina je ALU pločevinasta (proizvajalec PREFA, model Prefalz), v zgibanem traku- sive barve. Streha ima nameščene linijske snegolove ter servisne stopnice za dostop do strešnih inštalacij. Streha je v poševnem delu 45°izolirana s 32cm visokoizolativne mineralne volne (Knauf insulation unifit 032), v vrhnjem delu poševnine 5°pa z 26cm izolacije. Zrakotesnost v strešnem delu se dosega s kombinacijo parne zapore (KI LDS100) in parne ovire (Ampac Ampatex).

Fasada je klasična kontaktna. Izolacija je “grafitna” polistirenska ometana s tankoslojnim silikonskim ometom. Obča debelina izolacije je 20cm. Debelina izolacije na podstavku je 16cm trdega EPS (Fragmat stirodur). Hiša je izolirana v sistemu »črne sklede« z varjenimi bitumenskimi trakovi. Talna plošča je izolirana spodaj- pod XPS izolacijo , hidroizolacija pa se vleče preko podložnega betona zvezno do višine 30cm nad višino priležnega terena.

Prav se novogradnja ponaša s kvalitetnim stavbnim pohištvom.

Okna proizvajalca SMAJ so lesena z zunanjo alu prevleko, s troslojno zasteklitvijo Umax=0,6W/m2K, Umax okvirja 1,1W/m2K, ter nudijo izjemno dobro zvočno in toplotno izolacijo. Senčila oken so podometne žaluzije na elektropogon. Strešna okna VELUX so lesena, zunaj ščitena s pločevinasto prevleko v barvi kritine. Ležeča okna so Umax=0,6W/m2K ter Umax okvirja 1,5W/m2K. Okna in vhodna vrata ustrezajo pogojem Ekosklad za nepovratno finančno spodbudo ter določilom opravljenega izračuna Phpp.

Zunanja vrata proizvajalca SMAJ so protivlomna PVC-ALU , toplotnoizolativna z Umax=0,9W/m2K in zrakotesna. Notranja krilna vrata so lesena masivna, spodrezana za centralno prezračevanje. Zunanje okenske police so iz naravnega kamna, notranje pa lesene v barvi oken. Pred glavnim vhodom v pritličju hiše se nahaja steklen konzolni nadstrešek.

Modernemu videzu objekta sledi tudi urejena okolica skupnih površin sodobne novogradnje. 

Večjo urejeno tlakovano površino tvori asfaltirano dvorišče, manjši del pred hišo oziroma vhodom pa je tlakovan z ličnimi beton tlakovci proizvajalca OBLAK. Betonska medsosedska ograja na severu, vzhodu in zahodu parcele visoka do 1,6 m nad priležno ureditvijo. Posamezna hiša ima na jugu priležno vrtno teraso, ki je nenadkrita ter konstrukcijsko ločena od hiše. Medsebojno so vrtovi ločeni z žično ograjo.

Vljudno vabljeni na ogled!

 

 

Hiter kontakt

Viktor Lenče

Rocco nepremičnine d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: