facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Gorenjska, Radovljica, Kropa

399.000 €
= 2.089 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • photo_size_select_largeParcela: 191 m2
 • date_rangeAdaptacija: 2003
 • reorderEner. izk. F
 • codeŠifra: PH22901266859144GK

Podroben opis nepremičnine

KROPA

Pozor! Kmetija išče dobrega gospodarja z dobrimi idejami!
Vaša priložnost pristnega življenja na kmetiji, samooskrbe ter možnost razvoja turistične dejavnosti je tu.

V mirnem delu, na vrhu kovaške vasi Kropa, le dobrih 10 kilometrov iz Radovljice, prodamo domačijo s kar 54.132m² veliko posestjo, z velikim razvojnim potencialom (morda turistična kmetija?)

Na zaokroženi posesti v velikosti 24.306m² , ki v naravi predstavlja travnike/pašnike, sadovnjak s starimi sortami sadja in orehov, ki dobro obrodi, se nahajo sledeči objekti:
starejša kmečka hiša v velikosti 191m²
gospodarsko poslopje (hlev in skedenj) v skupni velikosti cca.250m²
čebelnjak v velikosti 30m².

Neposredno nad domačijo se v širokem pasu razprostira dodatnih 25.604m² bogatega, negovanega in zdravega, pretežno bukovega gozda, ki dobremu gospodarju predstavlja lepo dodano vrednost.

Poleg tega v ponudbo spada tudi dodatno kmetijsko zemjišče - travnik v velikosti 4222m² ki se nahaja pred začetkom vasi Kropa ob cesti, in je ena izmed redkih ravnih zemljišč. 

Domačija ima svoj lasten dovoz do hiše (pozimi plužen). Z zemljišča se razprostira prelep razgled na Kropo, okoliške hribe ter na Karavanke. 

Kmečka hiša v velikosti 191m² je grajena v 2.nadstropjih (P+1+2) nas že takoj ob vhodu pozdravi s svojo domačnostjo. Človek si ne more kaj, da ne bi podoživel življenja v njej:

Pritličje:
"Pridiši iz kuhinje, ki se nahaja na levo, v kateri mati na starem štedilniku na drva pripravlja domače dobrote. Miza je že pogrnjena in pripravljena, da družina sede k kosilu. 
V dnevni sobi na desno se nahaja tako imenovana hiša (kmečka dnevna soba) z lepo krušno pečjo, ki pozimi celo hišo navdaja s prijetno toploto in iz katere zadiši po domačem, hrustljavem kruhu. Ob peči otroci trejo domače orehe in jih zlagajo na pladenj, da se le ti sušijo za sočno velikonočno potico. "

Lesene stopnice nas vodijo v prvo nadstropje, v katerem se nahajajo 4 spalnice in manjši prostor (trenutno shramba). 

V drugem nadstropju se nahaja manjša kopalnica, WC, kuhinja ter neizdelan prostor v kateri je v delu dimnika tudi "rauhkamra" ali prekajevalnica. Z malo kreativne energije (in seveda z ustreznimi papirji) bi se to nadstropje dalo preurediti v stanovanje z lastnim vhodom. 

Leta 2003 je hiša dobila centralno kurjavo na olje. 

Kmetija se na željo kupca proda opremljena, z orodji in stroji za upravljanje kmetije. Hiša je potrebna nekaj osvežitev.

Takoj ob hiši se nahaja gosprodarsko poslopje. Spodaj je hlev, zgoraj pa skedenj, na katerem bi morda lahko z dobro vizijo v prihodnosti nastalo nekaj sob za turistične namestitve. Velika posest je v poletnem času zanimiva tudi za razvoj danes zelo priljubljene in cvetoče "glamping" dejavnosti. 

To območje, ki je poleti zelo priljubljeno med pohodniki in ga počasi odkrivajo tudi turisti, trenutno praktično nima prenočitvenih zmogljivosti. 

Pogoj prodajalca je, da kupec ob sklenjeni pogodbi plača davek na promet z nepremičninami v višini 2% vrednosti kupnine ter dodatne stroške prodaje v višini 200 EUR +DDV

Lepo vabljeni na ogled!

PropArtus Nepremičnine d.o.o.
Gregorčičeva 14,
4260 Bled

  Hiter kontakt

  Gregor Kuralt Niedermayer

  Market center Omnis d.o.o.

  Morda bi vas zanimalo tudi: