facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Podravska, Hoče - Slivnica, Čreta

255.000 €
= 306 €/m2*

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 834.3 m2
  • photo_size_select_largeParcela: 2883 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1850
  • date_rangeAdaptacija: 2020
  • reorderEner. izk. Izračun ni mogoč
  • codeŠifra: PH38622212AS

Podroben opis nepremičnine

ČRETA

ČRETA -  naselje v občini Hoče-Slivnica, kjer je naprodaj večji poslovno-stanovanjski objekt, v čudovitem zelenem okolju, ki meji na območje gradu Slivnica  in je pomembni del kulturne dediščine tega kraja.

Stavba sega v leto 1850 in je bila v različnih časovnih obdobjih obnovljena. Leta 2000 streha ter leta 2006 fasada. Zadnji del stavbe je bil zaradi dotrajanosti objekta rekonstruiran in nato potrjen v idejnem projektu s strani Varstva za kulturno dediščno, ki upošteva vse zahteve in usmeritve zavoda.

Gradbena dokumentacija za objekte, grajene na tem območju, pred letom 1945, ne obstaja. Izdelan je nov idejni načrt (3 D model), ki služi kot podlaga za ureditev gradbene dokumentacije, v skladu z lokacijsko informacijo, ki je izdelana v ta namen.

Predmet prodaje so tudi štiri parcele, v skupnem obsegu (2.883 m²), razdeljene na: parcelo za stanovanjsko rabo 613 m² (303 m² zemljišče pod stavbo), ter kmetijske parcele, v izmerah 554 m², 1410 m² ter 306 m².

Stavba je samostoječa, etažnosti (P + 1 + M), po podatkih Gursa bruto površine 834,30 m². Na podlagi idejnega načrta, je v izmeri 661,55 m² in zajema sledeče prostore:

PRITLIČJE (229,45 m²) - dve kleti, lokal, predprostor, dvoje sanitarij, pisarno in shrambe

PRITLIČJE (251,00 m²), uporabna površina do 1,60 m - dva stanovanja in štiri apartmaje

MANSARDA (181,10 m²), uporabna površina do 1,60 m - stanovanje, stopnišče in štiri apartmaje

V pritličju je urejena in obokana vinska klet - gostinski lokal, ki se lahko v skladu z lokacijsko informacijo spremeni.

Stavba ima priključke: elektro, vodovodni (lastno zajetje), telekomunikacijski, možnost priključitve na mestni vodovod.

Dovoz je po asfaltni cesti, le zadnjih cca 100 m je makadam. Pred stavbo so na dvoriščni (severni strani) položeni tlaki. Prostor za parkirišča je pred ali ob stavbi, ki ga je možno v skladu s pravilnikom/odlokom, ustrezno dopolniti/spremeniti. Na zgornji strani stavbi se razprostira zelenica, ki je idelana za izdelavo atrijev. Na skrajnem južnem robu meji na gozd, na severni strani pa na zeleni park Slivniškega gradu. 

Izdelava 3 D idejnega načrta obsega - izdelavo štirih (dvoetažnih) apartmajev, z odprtim delom (galerijo) v mansardi, v povezavo z zunanjimi atriji. Podrobne informacije o idejnem projektu so na vpogled potencialnemu interesentu.

ZNIŽANA CENA: 255.000 EUR

Podatki lokacijska informacija:

Osnovna dopustna dejavnost: kulturna, razvedrilna, rekreacijska, športna.

Predvsem je primerna za hotelske in podobne gostinske stavbe ali druge gostinske stavbe za kratkokrajno nastanitev, stavbe za kulturo in razvedrilo, dejavnost javne uprave, izobraževanje, v skladu z opcijami lokacijske informacije. 

Dopustne so tudi druge dejavnosti, kot so : trgovina in storitvene dejavnost, pod pogojem, da ne presegajo 200 m² bruto tlorisne površine.

  • več parkirnih mest

Hiter kontakt

Anja Semenič

Agenti nepremičninsko posredovanje, d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: