facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Ljubljana okolica, Domžale

1.900.000 €
= 3.165 €/m2*
Kontakt

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 600.3 m2
  • photo_size_select_largeParcela: 2417 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1995
  • codeŠifra: 79440ce0

Značilnosti nepremičnine

  • Luksuz
    checkLep razgled

Podroben opis nepremičnine

-

Nekoč so aristokratske družine poleg razkošnih bivališč v velikem mestu posedovale tudi udoben in mogočen dvorec na podeželju, kjer so preživljale vroča poletja. Njihovi ležerni dnevi so minevali ob klepetih pod krošnjami dreves oziroma v zavetrju vrtnih paviljonov in na sprehodih po posestvu.

Danes ni potrebno biti pripadnik aristokracije, da bi za oddih imel posebno hišo. Imajo jo skoraj vsi! Le malo ljudi pa ima nepremičnino, ki bi združevala uporabnost prestižnega družinskega mestnega gnezda in sproščeno udobje elegantnega počitniškega objekta. Take misli preletavajo obiskovalca družinske vile v Radomljah z razgibano zunanjostjo, skrivajočo se za ograjo. Markanten element je vsekakor stolpič, ki nakazuje idejo o aristokratskem podeželskem dvorcu. Na to misel napeljejo tudi enakomerno posajena drevesa, ki tvorijo neke vrste ograjo okrog hiše. Impresiven je pogled za ograjo, saj se drevesa končujejo daleč za njo, med njimi in hišo pa je vzorno porezan travnik, namenjen predvsem sprehodom.

A najprej je potreben ogled notranjosti tega dvorca. Preseneti ogromen odprt pritlični prostor, ki je sicer namenjen različnim potrebam družine, a ga ne omejujejo zidovi. Del pritličja je posejan s stebri, ki podpirajo zgornji del dvorca, narejenega v stilu galerije ali pa nekakšne terase. Z zgornjega dela se namreč odpira lep razgled na pritličje, v katerem ne manjka umetnin, dragocenih preprog in antikvitetnih kosov pohištva. Lastniki te družinske vile so svoje domovanje okusno opremili s posebnimi kosi različnih provenienc. Ti tvorijo kuhinjo, jedilni kot ter kot, namenjen gledanju televizije, družinskim pogovorom in druženju z gosti. Ob hladnih večerih se grejejo ob kaminu, za romantično vzdušje ob tem poskrbijo snežinke, vidne skozi velika okna.

Po odprtih stopnicah se povzpnemo v zgornje nadstropje, od koder je, kot že zapisano, lep razgled na spodnjega. Tu so spalnice – zakonska ima lastno kopalnico – in kabinet. Iz njega se pride v stolpiček, v katerem bi si lahko uredili mini knjižnico oziroma kotiček za meditacijo. Hm. Zakaj so princese zapirali v stolpe? Da so se ponotranjile ter polepšale s pomočjo miru in meditacije?
V spodnje prostore nato vodijo še ene stopnice, sicer manj impresivne kot tiste, po katerih smo prišli iz dnevnega prostora. Nadaljnje raziskovanje vile odkrije, zakaj smo sodobni ljudje mnogo na boljšem, kot je bila nekoč aristokracija. Za spodbujanje dobrega počutja sploh ni treba od doma! Da je del posestva lep travnik, na katerem se lahko rekreiramo ali prirejamo družinske piknike, smo že razkrili. A to še zdaleč ni vse. Vila ima tudi lasten wellness center: savno, počivališče in – zdaj prihaja najboljše – notranji bazen, narejen iz ploščic iz muranskega stekla, ki le z eno potezo postane zunanji. No, skoraj. Ko odpremo eno od sten, dobimo občutek, da smo zunaj, saj nas med plavanjem preplavi svežina podeželskega zraka. Sončimo se lahko na tlakovani terasi, ki je primerna tudi za druženja.

V taki vili boste hoteli biti sami – sami s seboj in svojo družino. Pa ne vedno. V taki vili vas bodo hoteli obiskovati vsi. Seveda zaradi vrta in zaradi domačega wellnessa. A gostom je namenjena še posebna soba – soba za žure z leseno klopjo in mizo. V njej boste okušali izbrano vinsko kapljico, ki jo boste hranili v domači vinoteki, rezali slasten pršut in se, skriti pred radovednimi očmi, tudi očmi svojih otrok, sproščeno smejali bedastim šalam svojih prijateljev. Mogoče pa se zgodi, da popustite prošnji katerega od njih in svoj podeželski dvorec posodite za sanjsko poroko njihove hčerke. Vrt je dovolj velik za romantičen obred in prostoren šotor za zabavo po njem. Naj bo to uvertura za čas, ko boste načrtovali poroko svoje hčerke.

Hiter kontakt

Rok Oberč

Rocco nepremičnine d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: