facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Ljubljana

496.000 €
= 2.597 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 191 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1911
  • codeŠifra: 61b34929

Podroben opis nepremičnine

-

Nasproti Šumija, tik ob Drami, v eni od najlepših stavb v Ljubljani, v “Nemški hiši” prodamo v vrhnji etaži ekstravagantno “tripleks” stanovanje.

Stanovanje je dvignjeno nad nivo streh sosednjih stavb, zato nudi nepozabne poglede na praktično vse strani neba. Od pogleda proti jugi na križanke in Trnovsko cerkev, na vzhodu proti gradu, na sever, proti drami in Kamniškim Alpam, do zahoda, kjer se vidi  preko Tr3 stolpnic praktično do Rožnika.

Ko vstopimo v  stanovanje, nas pozitivno preseneti ločen manjši del stanovanja, ki bi lahko bil urejen v manjšo garsonjero s svojo kopalnico, garderobo in spalnico. Idealen za morebitno dodatno oddajo za turiste ali za malce ločen del starejšega najstnika, ki še živi doma in je z eno nogo že na prostosti.

Takoj po predprostoru se nam odpre skoraj da katedralni svod, ki se razprostira čez tri nadstropja. Osupljiva višina da stanovanju karakter in ekstravaganco. Prostor je tako presunljiv, da ga s težka dojamemo v celoti, zato se nam pogled radovedno ustavlja na posameznih prostorskih detajlih, ki nam zaposlujejo naše zaznavanje tako, da se nikoli ne naveličamo, ko se ob morebitnem počitku v dnevnem delu, ali ob kaminu, nehote zazremo v prostor.  Iz dnevnega prostora, v smeri proti Drami je mogoč dostop tudi do manjše lične terase.

Iz dnevnega prostora lahko dostopamo na levo v eno od spalnic s svojo prostorno kopalnico. Na desni strani se dnevni prostor lepo poveže s kuhinjo. Vmes, sredi dnevnega prostora, za dimnikom, ob katerem je predviden kamin, pa se nahaja  malce dvignjena jedilnica.

Če se povzpnemo v srednje nadstropje, nas najprej pričaka zračna galerija, ki bi lahko služila kot pisarna. Pohodni del galerije se lepo zaključi v zaenkrat še odprti sobi. V tej etaži se nahaja še ena kopalnica in nekaj vmesnega, zaenkrat še ne določenega prostora.

S srednje etaže vodijo stopnice do zgornje etaže, ki je namenjena le spalnici z najlepšimi razgledi v stanovanju. Če  namestite posteljo ali kavč pod strešno okno, boste lahko zaspali ob pogledu na zvezdno nebo.

Adaptacija stanovanja je bila pred časom zaustavljena, tako da je stanovanje potrebno malce dodelati, dokončati v vašem slogu.

Lokacija je sanjska, saj imate na dosegu roke od kulturnih objektov, restavracij in trgovin, do vse ostale infrastrukture, ki jo strogi center Ljubljane ponuja. Drama, osnovna in srednja šola, Cankarjev dom, banka, Križanke, in še bi lahko naštevali.

Če iščete nekaj res posebnega in ekscentričnega, če vas običajna stanovanja ne inspirirajo in če si želite bivati na odlični lokaciji v enih najlepših stavb v Ljubljani, je to stanovanje namenjeno vam.

Vabljeni na ogled.

Hiter kontakt

Matic Sonnenwald

Rocco nepremičnine d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: