facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Podravska, Hajdina

60 €/m2
Kontakt
phonePokliči

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • photo_size_select_largeParcela: 9824 m2
  • codeŠifra: 100108-545

Podroben opis nepremičnine

Prodamo večje stavbno zemljišče ob avtocesti Maribor – Ptuj. Primerno za izgradnjo tranzitnega hotela oz. drugih nastanitvenih objektov ter spremljevalnih kapacitet.

Razvoj projekta je v teku, za območje tranzitnega hotela in parkirišča za avtodome je v izdelavi občinski podrobni prostorski načrta -  OPPN, financiran iz strani prodajalcev.

Stavbno zemljišče v velikosti 9824m2

Možnost nakupa še kmetijskega zemljišča v velikosti 6710m2 za ureditev spremljevalnih dejavnosti.

Območje je namenjeno tranzitnemu hotelu kapacitete cca 60 postelj s pripadajočimi parkirišči in zunanjimi površinami. Parkirišče za goste hotela za osebna vozila. Parkirišča za avtobuse in postajališče za avtodome.

Rezultati raziskav kažejo, da zaradi prometnih tokov mimo Maribora v smeri sever jug (deseti koridor - Pirnski koridor) in vzhod zahod (peti koridor Španija - Ukrajina), prečka mejni prehod v Šentilju preko 35 mil. potnikov od tega približno 3,5 mil. Turistov.

S ciljem, da enodnevne obiskovalce in tranzitne potnike navdušimo, da Slovenijo obiščejo kot turisti oziroma pri nas tudi prenočijo, in s ciljem povečanja porabe iz naslova tujskega turizma, je STO zasnovala projekt, ki bo skozi promocijo ikon slovenskega kulturnega turizma in kulturnih produktov potnike nagovoril, naj se ustavijo v Sloveniji oziroma pri nas tudi prenočijo. Hotel za predhodne goste bo postal vstopna točka za turistično ponudbo širšega Spodnjega Podravja z nosilcem turistične ponudbe na čelu, to je mesto Ptuj. Relacija Hajdina – Ptuj sovpada z potezo rimske ceste, ki je bila glavna prometna os antične Potevione in se je razprostirala na območju med Zgornjo Hajdino na jugozahodu preko srednjeveškega Ptuja vse do Rogoznice na severovzhodu. Na tej potezi so in situ prezentirani številni spomeniki kulturne dediščine iz antičnega obdobja, kot nar. Mitreji. Skrajni zahodni del Petovione sovpada z obravnavano lokacijo namestitvenega območja, ki bo lahko služilo kot izhodiščna točka kulturno turistične ponudbe na temo Petovione.

Za več informacij ter voden termin ogleda nas kontaktirajte.

Hiter kontakt

Jernej Banfi

CENTURY 21 Slovenija

Morda bi vas zanimalo tudi: