facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Ljubljana, Center, LJ. CENTER, MIKLOŠIČEVA

731.000 €
= 3.384 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 216 m2
 • expand_lessNadstropje: 1/2
 • date_rangeZgrajeno: 1901
 • reorderEner. izk. D

Značilnosti nepremičnine

 • Dodatno
  check Balkon
 • Ogrevanje
  check Plin

Podroben opis nepremičnine

LJ. CENTER, MIKLOŠIČEVA

LJ. CENTER, MIKLOŠIČEVA, meščansko stanovanje v secesijski Krisperjevi hiši, 216 m2, od tega 184 m2 bivalne površine, 17 m2 kleti, 15 m2 podstrešje, 4-sobno, 1/2 nad., prodamo. Cena: 731.000 EUR.

LJ. CENTER, MIKLOŠIČEVA 20, 216 m², 4-sobno, stavba je bila zgrajena l. 1901, 1/2 nad.

Posredujemo pri prodaji meščanskega stanovanja, z visokimi stropi, štukaturami, poudarjenim hišnim vogalom s stolpičem, nahajajočem se v znameniti Krisperjevi hiši, ki jo je po načrtih priznanega arhitekta Maksa Fabianija (le-ta jo je leta 1900 zasnoval kot prvo oz. vzorčno na Slovenskem trgu, sedaj poimenovanem Miklošičev park) dal zgraditi dr. Valentin Krisper (pravnik, odvetnik, občinski svetnik…), ki je, ko je služboval v Ljubljani (pretežni del svojega življenja je namreč deloval v Parizu in na Dunaju), živel prav v tem stanovanju. Stanovanje je orientirano na S in Z stran, s pogledom na Miklošičev park, sodišče, Miklošičevo in Tavčarjevo ulico.

Stanovanje obsega štiri velike med seboj povezane in hkrati ločene sobe, kopalnico, ločene sanitarije, kuhinjo, povezano z dnevnim kotom, prostoren hodnik in majhen balkon (ložo). Stanovanju pripada tudi klet v izmeri 17 m² in prostor na podstrešju v izmeri 15 m². V delu stanovanja, ki je naseljen in vzdrževan,  je centralno ogrevanje na mestni plin, v dveh praznih sobah, ki sta še neprenovljeni, pa sta še prvotni lončeni peči. Stanovanje ima svoj merilnik porabe električne energije in vode. Etažna lastnina je zemljiškoknjižno urejena in brez bremen.

V poslovno-stanovanjski stavbi – Krisperjevi hiši so že prisotni odvetniki, zastopstvo, posredništvo.., zato predmetno stanovanje na prestižni lokaciji, ki bi ga bilo smiselno celovito obnoviti, predstavlja idealno priložnost za odvetnike, notarje, ambasade, investitorje…

Pogoj prodajalcev je, da kupec nosi del stroškov pravnega posla v višini 2% + DDV od dogovorjene kupnine.

  Hiter kontakt

  Matej Kališnik

  Artik nepremičnine d.o.o.

  Morda bi vas zanimalo tudi: