facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Ljubljana

640.000 €
= 3.673 €/m2*

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 174.24 m2
  • photo_size_select_largeParcela: 350 m2
  • date_rangeZgrajeno: 2022
  • codeŠifra: 41d32b4f

Podroben opis nepremičnine

-

Na enem najlepših delov Ljubljane se v mirni soseski stanovanjskih hiš pod Rašico nahaja sodobna novogradnja, ki tvori lepo sosesko štirih lesenih nadstandardnih hiš.

Mikrolokacija soseske štirih hiš je na Lemeževi ulici 10 v Črnučah. Odmaknjena od mestnega trušča, a še vedno blizu vse potrebne infrastrukture. Trgovina, pošta, lekarna, so oddaljeni 500 m, avtobusna postaja mestnega prometa pa 200 m. Lokacija nudi bližino rekreacijskih površin.

Hiše so sodobne arhitekture, grajene v pasivnem standardu. Izvajalec je renomirano podjetje Alfa Natura, ki je je uveljavljen proizvajalec sodobnih lesenih objektov, katerega gradnja je osnovana iz križno lepljenih lesenih plošč, povzeto iz angleške kratice CLT (cross laminated timber). Les je eden izmed najstarejših gradbenih materialov, ki je v zadnjih letih z razvojem CLT tehnologije gradnje doživel nov preporod. Zaradi pozitivnih konstrukcijskih lastnosti, energetske varčnosti in prijaznosti do okolja in bivanja lesena gradnja postaja nov standard po vsem svetu, zaradi samega ekološkega vidika, dostopnosti in tehničnih lastnosti pa so arhitekti tehnologijo gradnje s CLT hitro posvojili ter v njej prepoznali priložnost za še bolj drzno arhitekturno izražanje, kar je vidno tudi v večno moderni zasnovi novogradnje v Črnučah.

Novogradnja nudi racionalno razporeditev, da je vsak košček smiselno izkoriščen in da je prostor ob tem pregleden, svetel in zračen.

Hiša ima resnično lep tloris, ki nudi udobje za najzahtevnejše.

Po celotni hiši je razpeljano talno ogrevanje s toplotno črpalko Mitsubishi, ki služi tudi za pripravo tople vode. Za vedno svež zrak skrbi centralni prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote, za pohlajevanje pa dve klimatski napravi Mitsubishi. Hiša ima že izvedeno predpripravo za sončno elektrarno in lahko postane tudi energetsko  samozadostna. ALU vhodna vrata Inotherm se odpirajo s prstnim odtisom. Okna so renomiranega avstrijskega proizvajalca Internorm, v izvedbi ALU/les. Za senčenje so že vgrajene zunanje žaluzije tipa Z z maksimalnim zatemnitvenim efektom, z vgradnimi vodili tipa Unique, ter upravljane na motorni pogon.

Prezračevana fasada je pri hišah brez napuščev skorajda obvezna. Streha je preprosta enokapnica s trojno kritino, zračnim kanalom, ter zaščito iz prodca pred vrmenskimi vplivi in staranjem. Stavbno pohištvo z aluminijasto oblogo na zunanji strani ne rabi vzdrževanja, na vznoter pa širi toplino lesa. Ob vsem tem je veliko predpripravljenega za ureditev novogradnje po lastnih željah: za komarnike, za letno kuhinjo, za bazen, za namakalni sistem, za sončno elektrarno in električno polnilnico, za alarm, za video nadzor. 

Zunanja ureditev upošteva eno pokrito parkirno mesto in tri za obiskovalce, lopo za kolesa in vrtno orodje, urejeno zelenico zaključeno s panelno ograjo. Terasa bo finalizirana in dovolj velika tudi za zunanjo letno kuhinjo. Ob terasi so pripravljeni tudi vsi potrebni priključki. 

Hiše ustrezajo razpisu Ekosklada za pridobitev subvencije v najvišjem energetskem razredu.

Če vas privlači ekološka gradnja in naravni materiali, ter vam je všeč vonj lesa in pogled na vidne lesene stropove bo novogradnja v Črnučah prava izbira za vas. Obenem gradnja v pasivnem standardu s sodobno tehnologijo ogrevanja in prezračevanja nudi izjemno nizke stroške in letni prihranek za en prijeten dopust.

Vljudno vabljeni na ogled!

 

Hiter kontakt

Anže Lenče

Rocco nepremičnine d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: