facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Savinjska, Rogaška Slatina, Rajnkovec

130.000 €
= 726 €/m2*

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 179 m2
  • photo_size_select_largeParcela: 2181 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1800
  • date_rangeAdaptacija: 1980
  • codeŠifra: PH00881AN

Podroben opis nepremičnine

RAJNKOVEC

V naselju Rajnkovec v občini Rogaška Slatina na lepi s soncem obsijani lokaciji v bližini centra Rogaške Slatine (od centra Rogaške slatine je posestvo oddaljeno cca. 2,4km), vas poleg lepe narave in prijaznih vaščanov, čaka posestvo pri katerem je prisoten občutek pozitivne energije, saj ko se sprehodiš po njem, si dejansko spočiješ od vsakodnevnega tempa in se napolniš z energijo, ki jo lahko da samo narava.

Rajnkovec je cca. 2,4 km oddaljen od Rogaške Slatine, 14 km od Šmarja pri Jelšah, 35 km od Celja in cca. 53km od Maribora. V Rogaški Slatini) najdete vse potrebne javne ustanove (šola, vrtec, zdravstveni dom, občina), trgovine, banke, ... V bližini se nahajajo zdraviliški kompleksi, Rogaška Slatina (2,4 km) in Terme Olimia (11 km).

Parcela skupaj obsega 2181 m² in vam zagotavlja dovolj prostora za gojenje bio zelišč, zelenjave,, za izgradnjo otroškega igrišča, piknik prostora,...  Na posestvu se nahajajo hiša, ki je bila zgrajena leta 1800 in ima 179m² neto tlorisne površine (Po podatkih GURS-a hiša obsega bivalni prostor 62,4m², klet 102,5 m² in odprto teraso, balkon, ložo 14,1m²). Hiša je bila po potrebi tudi obnavljana, leta 1975 je bila obnovljena fasada, leta 1976 je bila obnovljena streha, leta 1980 so bila zamenjana okna (polkne) in vrata. Hiša je priključena na elektriko (enofazni električni tok) in javni vodovod in ima eno prekatno greznico (možnost priključitve na kanalizacijski sistem - cca 150m oddaljena povezava za čistilno napravo). Zraven hiše se nahaja optični priključek za internet. Na posestvu se nahaja še hlev, ki je bil zgrajen leta 1801 in ima 36m² neto tlorisne površine. Leta 1975 je bila na hlevu obnovljena streha in fasada in pomožni kmetijski del stavbe (garaža- notranjost urejena v bivalni prostor, opremljena kuhinja z mizam za ca 30 oseb, fasada narejena pred 10 leti. Elektrika in voda v garaži.), ki je bila zgrajena leta 1960 in ima 33m² neto tlorisne površine.

Stanovanjska hiša obsega pritličje (v pritličju se je včasih nahajala mizarska delavnica), kjer se nahaja prostor kjer je shranjen del opreme od obrti mizarstva, prostor za skladiščenje vina,(sodi in cisterne za vino),manjša shramba, ter večja shramba za ozimnico. Vsi prostori v pritličju so velbani. Prva etaža obsega dve kuhinji (ena ima zidan štedilnik, druga pa ima štedilnik na trdo gorivo in el. štedilnik), spalnico, dve manjši sobi, dnevno sobo, dve shrambi in kopalnico s straniščem (tuš kabina). Hkrati pa se v prvi etaži nahaja še eno stranišče, do katerega je urejen dostop s terase. Hiša se ogreva na drva (v spalnici se nahaja krušna peč in peč na drva, ter štedilnik na trdo gorivo v kuhinji).

Do posestva se pripeljete po asfaltirani cesti. V okolici je nekaj sosedov.

Skratka za vse, ki bi radi pobegnili od vsakodnevnega vrveža in bi si radi uredili življenje v neokrnjeni naravi je posestvo z edinstveno lego in možnostjo bio kmetovanja vredno ogleda.

V sklopu posestva obstaja možnost dokupa dodatnega zemljišča v velikosti 44.635m² (21.045,37m² najboljše kmetijsko zemljišče, 12.736,75m² gozd, 7.203,81m² druga kmetijska zemljišča, 225,38m² površine cest, 24,21m² območja okoljske infrastrukture in 3399,48m² ostala območja) po ceni 77.000 EUR.

V primeru vprašanj ali ogleda nas pokličite na telefonsko številko 041/ 741- 602 in z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja, nudili pomoč pri prodaji vaše nepremičnine, svetovali pri postopku financiranja nakupa…

 

  • parkirno mesto, dve parkirni mesti, več parkirnih mest
  • ogrevanje na drva

Hiter kontakt

Aljaž Nerad

Agenti Celje, AŽMB Nerad d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: