facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Podravska, Hoče - Slivnica

695.400 €
= 1.391 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 500 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1980
  • reorderOpremljenost: Opremljeno
  • codeŠifra: GALEA 2022/4142

Značilnosti nepremičnine

  • Dodatno
    check Balkoncheck Parkirišče
  • Luksuz
    check Lep razgledcheck Bližina naravecheck Mirna lokacija

Podroben opis nepremičnine

PRILOŽNOST ZA INVESTICIJO

Dobrodošli na Mariborskem Pohorju, v neokrnjeni naravi, miru, predvsem pa daleč stran od stresa!

Penzion Martin se nahaja na 1000 metrih nadmorske višine, ob robu gozda, le par minut hoje do zgornje postaje Pohorske vzpenjače, tik ob eni izmed smučarskih prog največjega smučarskega centra v državi in v neposredni bližini Bike Parka Pohorje.

Objekt je pravokotne tlorisne zasnove. Vertikalno je zasnovan v štirih etažah (K + P + N + M + PS). V kletnih prostorih je kuhinja in priročna skladišča, shramba za smuči ter kotlovnica. V pritličju se nahaja jedilnica, recepcija in bistro ter WC, v prvem nadstropju in mansardi pa so hotelske sobe. Podstreha je z manjšo stojno višino preurejena v sobe za zaposlene z zasilno kopalnico in WC. Funkcionalno zemljišče okoli objekta je utrjeno, z urejenim odvodnjavanjem.

Razporeditev je naslednja:

Klet obsega  129,65 m2: kuhinja z pomožnimi prostori, skladišče, skladišče za embalažo, shramba za smuči, WC

Pritličje obsega 135,80 m2:  jedilnica, bistro, wc ž+m

Nadstropje obsega 121,1 m2:    1 apartma z dvema sobama in eno kopalnico, skupaj 3 ležišča; 1 apartma z dvema sobama in eno kopalnico skupaj 4 ležišča; 1 soba z kopalnico 2 ležišči; 1 apartma z eno sobo in kopalnico 2 ležišči ter 1 soba za druženje (možno je preurediti v sobo s kopalnico)

Mansarda obsega 88,84 m2: 1 apartma z dvema sobama in eno kopalnico skupaj 3 ležišča; 3 sobe z kopalnico z po dvema ležiščema skupaj 6 ležišč;

PS 29,90 m2: 3 mini sobe z enim ležiščem in skupnim WC, tuš (za zaposlene) skupaj 3 ležišča

Skupaj je v penzionu 20 ležišč za goste in 3 ležišča za zaposlene.

Ob penzionu je še prizidek z recepcijo v pritličju in kotlovnico v kleti. Oba prostora imata posebna vhoda od zunaj in skupaj obsegata 28,50 m2 (od tega recepcija 18,30 m2).

Možnost subvencije za obnovo turističnih kapacitet, s poudarkom na zagotavljanju energetske učinkovitosti (Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo).

Konstrukcija:

Temeljenje je izvedeno s betonskimi pasovnimi temelji. Nosilni zidovi so zazidani iz opečnih zidakov in apnene malte. Etažne plošče so armirano betonske. Etaži sta povezani z dvoramnimi betonskimi stopnicami obloženimi s keramiko. Streha je dvokapna z nosilno konstrukcijo iz lesenih leg in špirovcev.

Fasada:

Fasadni ovoj je delno obložen z lesom, delno termoizolacijska fasada sistema Demit.

Streha:

Kritina je iz betonskih strešnikov na manjših naklonih je položena pločevina. Vgrajeni strešni kleparski elementi (žlebovi, obrobe..) in strelovod. Odvodnjavanje padavinske vode je urejeno preko žlebov in odtokov skozi peskolove.

Tlaki:

V jedilnici, bistroju, v kleti, recepciji, stopnicah, hodnikih je po tleh položena keramika. V sobah je po tleh položen parket. Kopalnice imajo po tleh in stenah položeno keramiko.

Stene in stropi:

Notranje stene in stropovi so grobo in fino ometane ter opleskane. Predelne stene so zidane.

Inštalacije:

Vgrajene nad in pod ometne standardne instalacije električne instalacije, telefonska instalacija, TV mreža, vodovodne instalacije, kanalizacijski vodi. Ogrevanje je lokalno, preko plinskega kotla (nova plinska peč). Prostori se prezračujejo skozi okna. Prostori so osvetljeni s svetili in z naravno svetlobo preko oken.

Stavbno pohištvo:

Zunanje stavbno pohištvo je lesene izvedbe z dvoslojno zasteklitvijo.

Penzion ima pridobljeno soglasje za fotovoltaično elektrarno.

Smučišče Mariborsko Pohorje se nahaja južno od mesta Maribor. Uživate lahko na več kot 20 km smučarskih prog, primernih za smučanje vseh težavnostnih stopenj. S smučanjem lahko nadaljujete tudi v večernem času, saj je več kot sedem kilometrov prog osvetljenih za nočno smuko. Na eni izmed smučarskih prog se odvijajo tekme svetovnega pokala za ženske. Pohorski gozdovi, travniki, ceste in poti nudijo ogromno možnosti za športno in rekreacijsko razvedrilo. Ko se naveličate pohodništva ali kolesarjenja skozi pohorske gozdove, se lahko spustite po modernem kolesarskem parku. V Bike Parku Pohorje se odvijajo tudi downhill tekme svetovnega pokala.

Vzpenjača, ki je le par minut hoje od penziona, vas zapelje v dolino, tam pa pričaka mestni avtobus, ki pelje v center mesta Maribor. V zimskem času se lahko podate na alpsko ali turno smučanje. Pohorje ponuja nešteto pohodnih poti. Framski slap (slap Skalca) je oddaljen 4 km, slap Šumik pa 15 km. Do cerkve Sv. Bolfenka je le 650 m, do cerkve Sv. Areha pa 7 km.

V ceno je vključen 22% DDV!

Vaš posrednik za to nepremičnino: Primož Mesarec, optimist, zagovornik pozitivnih ljudi in vztrajen pri doseganju zastavljenih ciljev.

Email: info@galea.si      GSM: +386 41 380146

Hiter kontakt

Primož Mesarec

GALEA nepremičnine

Morda bi vas zanimalo tudi: