facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Pomurska, Moravske Toplice, Selo

15.000 €
= 5,3 €/m2*

Splošno

  • photo_size_select_largeParcela: 2805 m2
  • codeŠifra: TPSelo2587NSV

Podroben opis nepremičnine

SELO

V kraju Selu, Goričko, prodamo zemljišče velikosti 2.805 m2, kom. Neopremljena, sončna, čudoviti razgledi, stavbno zemljišče (26%), kmetijsko zemljišče (74%).

V kraju Selo, ki se nahaja v občini Moravske Toplice in v Krajinskem parku Goričko, prodamo zemljišče velikosti 2.805 m², parcelna številka 2587 katastrska občina SELO. Zemljišče leži na položnem terenu kraja, ki se razprostira po planoti goričkega peščenjaka. Ima obliko trikotnika, in na njegovem severnem robu meji na sosednja kmetijska zemljišča z gozdovi, na zahodnem robu na gradbeno zemljišče, na južnem robu pa na asfaltirano lokalno cesto.  Stavbni del zemljišča zajema 26%, to je približno 720 m², ostali del zemljišča je opredeljeno kot kmetijsko zemljišče. Parcela ravna in sončna. Na podlagi javno dostopnih podatkov poteka po predmetnem zemljišču  vodovodno in električno omrežje javne oz. zasebne gospodarske infrastrukture. Po lokacijski informaciji za gradnjo objektov ..., spada stavbni del predmetnega zemljišča v delu območja SK - površine podeželske naselja. Tam so možni posegi za stanovanjske stavbe s pomožnimi objekti, ne stanovanjske stavbe s pomožnimi objekti, gradbeni inženirski objekti... Parcela je urejena, mejnikov nismo zaznali. Zemljiška knjiga izkazuje zastavno pravico in prepoved odtujitve in obremenitve nepremičnine. Oseba, ki uveljavlja prepoved in obremenitve nepremičnine, se strinja s prodajo. Trenutno stanje dolga znaša okoli 12.000€ na september 2022. Videno-kupljeno. Do Moravskih Toplic traja vožnja 10 min. Do Murske Sobote oziroma do avtocestnega priključka vožnja traja 15 minut. Ker je del zemljišča opredeljen kot kmetijsko zemljišče je potrebno celotno zemljišče, ob dogovoru s kupcem o nakupu, najprej ponuditi predkupnim upravičencem v odkup. Ponudba stoji na pristojni UE 15 dni in če se nihče od predkupnih upravičencev na ponudbo o odkupu ne prijavi, ovir za nakup posesti za zainteresirano stranko ni. Istočasno se mora ponuditi v odkup državi Sloveniji po zakonu o krajinskem parku. Ta po navadi ne uveljavlja predkupne pravice in že v desetih dneh po predstavljeni ponudbi odgovori s pismom o nezainteresiranosti. Prodajalec se zavezuje plačati stroške nepremičninske agencije ter vseh davkov. Celoten strošek prepisa pri izbranem odvetniku ali notarju v celoti plača kupec. Za dodatna vprašanja oz. ogled vas prosimo, da se obrnete na navedenega nepremičninskega agenta. 

  • da
  • pokrit parkirni prostor, parkirno mesto, dve parkirni mesti, več parkirnih mest
  • balkon, francoski balkon, terasa, loggia
  • talno ogrevanje, radiatorsko ogrevanje, zemeljski plin, kurilno olje, utekočinjeni naftni plin, toplovod, ogrevanje z lesno biomaso, ogrevanje s toplotno črpalko, ogrevanje z elektriko, ogrevanje na drva

Hiter kontakt

Tomaž Poredoš

Nepremičnine SV, Tomaž Poredoš s.p.

Morda bi vas zanimalo tudi: