facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Savinjska, Slovenske Konjice, Zbelovska Gora

55.000 €
= 6,3 €/m2*
Kontakt
phonePokliči

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • photo_size_select_largeParcela: 8686 m2
  • codeŠifra: PZ22561001ME

Podroben opis nepremičnine

Zbelovska Gora

Posest s staro hišo in kmetijskim zemljiščem

Na Zbelovski gori prodamo posest v skupni izmeri 8.686 m2. Od tega je 6.924,00 m2 kmetijskega zemljišča – travnikov in 1.762,00 m2 stavbnega zemljišča.

Na spodnjem robu zazidljive parcele stoji stara, kamnita hiša, zgrajena leta 1880, v izmeri 120,00 m2 bivalnega prostora. Površina zemljišča pod stavbo meri 171,00 m2, višina stavbe 9,50 m, 2 etaži (podatki GURS). Hiša ni primerna za bivanje in ni priključena na električno in vodovodno omrežje, ima pa hišno številko.

Objekt je pod režimom profane stavbne dediščine: zidanica, viničarija; vrhkletna zidana stavba s tlorisom v obliki črke L. Ima členjeno fasado, šotorasto streho in lesen portal z letnico 1868. V hiši se nahaja stara vinska preša na kamen. Parcela pod objektom ima samostojno parcelno številko.

Preostalo zazidljivo zemljišče, parcela v izmeri 1.564,00 m2, ni pod varstvenim režimom. Ima dostop neposredno z javne občinske ceste. Pogoji pri gradnji: FI največ 0,6, FZ največ 0,4, delež OBP najmanj 30%. Za podrobnosti vam bomo posredovali lokacijsko informacijo.

Kmetijsko zemljišče se razteza za obstoječo stavbo in stavbnim zemljiščem, na sončnem, južno orientiranem pobočju. Travniki so redno vzdrževani in košeni.

ZK stanje je urejeno, brez bremen; na voljo za prevzem takoj po plačilu.

Nepremičnina je primerna za postavitev samostojne stanovanjske hiše, lahko v kombinaciji s kmetijsko ali turistično dejavnostjo.

V bližini so sprehajalne in izletniške poti (Grad Zbelovo, Žička kartuzija, ribnik Jernejček, Boč,..). Oddaljenost od AC priključka Tepanje - Slovenske Konjice je 9 km, do Maribora je 40 min, do Ljubljane pa 1 uro 15 min vožnje z avtom.

Prodajalčev ponudbeni pogoj je, da kupec povrne del stroška prodaje v višini 1% pogodbene vrednosti + DDV.

Hiter kontakt

Mojca Erčulj

Ljubljana nepremicnine

Morda bi vas zanimalo tudi: