facebook pixel

Podravska, Ptuj

273.000 €
= 1.950 €/m2*
OGLASoglas za Pred-odobren kredit v 1 dnevu

Pred-odobren kredit v 1 dnevu

Uresničite sanje prej kot ste upali.

Ne čakajte v nedogled na odgovor banke.

En klik do ponudbe keyboard_arrow_right

Pri Sparkasse ponujamo izjemno ugodne kredite

Pridobite informacijo točno koliko kredita vam odobrimo glede na vašo finančno situacijo.

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 140,00 m2
  • photo_size_select_largeParcela: 21.348,00 m2
  • date_rangeZgrajeno: 2005
  • codeŠifra: 104

Podroben opis nepremičnine

Na lepi lokaciji v Mestnem vrhu prodamo domačijo, ki obsega  novejšo stanovanjsko hišo, staro stanovanjsko hišo, gospodarsko poslopje, manjši hlev in garažni boks. Domačija stoji na parceli v skupni velikosti 21.348 m2.

Novejša stanovanjska hiša v vel. cca. 140 m, pritličje + I.nad + galerija. Zgrajena konec leta 2005, vseljena konec leta 2007 obsega pritličje + 1.nad.

Pritličje, ki je delno podkleteno zajema: predprostor, kuhinjo z jedilnico in dnevnim prostorom, manjšo sobo za goste, večjo kopalnico s tuš kabino in wc-jem ter prostorom za postavitev savne, pralnico povezano z jaškom za perilo z zgornjim nadstropjem in kletno shrambo. Od zunaj je pokrita letna terasa z letno kuhinjo in krušno pečjo ter večjo mizo s klopmi in večja lesena sončna ploščad s tendo.

1.nadstropje (SZ stran je pritlična) zajema: vhod, predprostor s stopniščem na galerijo, spalnico, stranišče, kopalnico s tušem in bidejem, kuhinjo z jedilnico in dnevnim prostorom ter kaminom, zimski vrt in balkon.

Galerija zajema:  balkon v katerem je trenutno delovni prostor (utility) in dve otroški sobi.

Objekt vsebuje:

- Simobil trojček;

- Ogrevanje: elektrika ali plin ali trdo gorivo (štedilnik ali plin);

- Voda: mestni vodovod in cisterna z zbiranjem deževnice in studenčnice;

- Alarmne naprave so v vseh zaprtih objektih;

- Plinska cisterna 2500 l dekorativno zaščitena, ki ima v podaljšku otroško hišico;

Vhoda v pritličje in 1. nad. sta ločena.

V ceno je vključena vsa stanovanjska oprema v hiši.

Spodje pritličje s kletjo je klasične izdelave (gradbeno podjetje BIGRAD), zgornji del pa je opravilo gradbeno podjetje montažnih hiš LUMAR.

Stara stanovanjska hiša cca 90 m je klasične gradnje – cimprana in krita s slamo, obnovljena leta 2011. Razporeditev prostorov v vel. 96,7 m2 je po starem sistemu kmečke hiše s krušno pečjo in s kletjo. Vsa oprema v spodjem delu hiše je še iz starih časov. Nadstropje je delno modernizirano z bivalnim prostorom oz. apartmajem, ki obsega: kopalnico s tušem, wc-jem in bidejem ter prostor s posteljo in dodatnim ležiščem. Drugi del v 1. nadstropju lahko služi starim dejavnostim kot so sušenje mesa, klobas in salam ali kot prostor za odlaganje. Hiša je bila grajena l. 1795. Za hišo je tudi stranišče in zelenjavni vrt ter v ospredju cvetlični vrt.

Na parceli je tudi večje gospodarsko poslopje v vel. 110 m2 + podstrešje v vel. 85 m2. Streha je potrebna obnove. Prostor je primeren za shranjevanje različnega orodja in delavnico. Voda, elektrika in alarmni sistemi so napeljani.

Leta 2006 je bil zgrajen manjši hlev: s senčnico in shrambo sena v vel. cca. 35 m2.

Nasproti gospodarskega poslopja je garažni boks v vel. cca 70 m: pokrit skladiščni prostor za delavnico in orodje ter za shrambo živalske prehrane. V podaljšku nadstrešja je staja za divjačino. Nadstrešek za dva avta.

Domačija je lepo urejena in vzdrževana. Vhodna vrata, ki vodijo na posestvo se odpirajo na daljinec, zraven novejše hiše je otroško igrišče, urejen je tudi prostor za postavitev montažnega bazena in možnost priklopa tuša ob sanitarni bani. Celotni del zemljišča, ki obdaja objekte je urejen z razsvetljavo na sistem – dan noč – oz. na senzorje. Zemljišče je urejeno s električnimi priključki in priključki za vodo.  Na parceli je tudi cisterna z deževnico za zalivanje vrtov, zelenic, pranje avtomobilov in čiščenje okolice. Celotno okolje je zasajeno z domačim sadjem (jabolka, hruške, breskve, slive, češnje) in brajdami ter okrasnim rastlinjem in grmičevjem.

Lastniki imajo trenutno na posestvu deset jelenov in dve kozi, posestvo pa je primerno tudi za druge živali, npr. konje.  Zaradi lepe lokacije je možnost za razvoj turizma, male živalske obrti ali športno rekreativne dejavnosti.

Objekti so ograjeni z živo mejo in ograjo.

V bližini ni sosedov (prvi sosed je oddaljen cca. 80m), mirna okolica, na JZ se razprostira pogled na Donačko goro, Boč ter Pohorje z Roglo in Tremi kralji, na SV strani pogled na gozd in travnike s sadovnjakom.

Posestvo je iz Ptuja oddaljeno 4 km, iz Maribora pa 30 km.

V račun vzamemo 2 sobno stanovanje s teraso ali atrijem v bližini Pohorja.

Zainteresirani si naj objet ogledajo v živo in tako ustvarijo lastno sliko.

Cena: 273.000€ (v to ceno je vključena tudi vgradna notranja in zunanja oprema, živali in orodje). Ostala notranja oprema je stvar dogovora.

Možen je tudi delen odkup s funkcionalnim zemljiščem, usklajen z zemljiško knjigo.
Možen je tudi delen ali celoten najem. Ob najemu so pogoji naslednji: odkup vse opreme, želenega orodja, živali ter plačilo dogovorjene najemnine za deset let- kar je tudi najdaljši možen rok najema, z odpovednim rokom enega leta. Najemniki imajo tudi predkupno pravico.

Hiter kontakt

Morda bi vas zanimalo tudi: