facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Kako hitro je dovolj hitro za kredit?

Mi pravimo, da nekaj minut. Medtem ko je varčevanje primerno, kadar imamo za dosego ciljev dovolj časa, želimo določene doseči čim prej. Takrat je ena od poti najem potrošniškega kredita. V NLB ga lahko dobite v nekaj minutah.

Zgodi se, da se znajdemo v položaju, ko je najbolj smiselno, da za lažje premagovanje novih izzivov in uresničevanje zastavljenih ciljev vzamemo potrošniški kredit. A kaj, če to ugotovimo tik pred zdajci, postopek odobritve kredita pa se zdi dolg? Brez skrbi, ni vedno tako. Z osebnim kreditom si lahko na svojem računu zelo hitro zagotovite dodatna sredstva. 

Kredit, ki ima za sabo daljši nakupni proces, je stanovanjski, in ta zahteva več časa, osebni oziroma potrošniški kredit pa je lahko odobren precej hitro – v mobilni banki Klikin že v nekaj minutah. Znesek kredita lahko v NLB sega do 35.000 evrov, najdaljša doba odplačila pa je do 7 let. Kredit je namenjen strankam vseh bank, stranke NLB zanj potrebujete le osebni dokument, stranke drugih bank pa morate s seboj prinesti ustrezno dokumentacijo.  


Potrošniški kredit lahko sklenete tudi kar prek NLB video klica, dokumente zanj pa preprosto podpišete v Klikinu. Če vam je ljubši klasični način poslovanja, obiščite najbližjo NLB Poslovalnico.

 

Najem kredita je koristen, a zadolžujmo se razumno

 

Kljub temu, da lahko potrošniški kredit sklenemo hitro, naj bo razmislek pred tem temeljit. Cilje uresničujmo z zadolževanjem takrat, ko se odločamo o pomembnejših prelomnicah v življenju, kot so:

  • prenova doma ali vrta, odločitev o dodatnem izobraževanju, nakup novega avtomobila, vlaganje v lastno zdravje in zdravje bližnjih, nakup trajnejših dobrin, ki nam olajšajo ali popestrijo življenje;
  • cilji, katerih uresničitev v poznejšem obdobju bi pomenila večje ali dodatne stroške;
  • cilji, ki jih zaradi različnih razlogov ne moremo preložiti.

Namig: Ne vzemite kredita za stvar, ki ima krajšo življenjsko dobo kot je doba odplačevanja kredita zanjo. Takšne so na primer počitnice. Trajajo npr. 14 dni, kredit zanje pa odplačujete kar nekaj mesecev.

Še hitrejši pa ste lahko pri sklepanju potrošniškega kredita, če to lahko storite kar v trgovini, kjer nakupujete npr. pohištvo. V IKEI lahko stranke vseh bank za nakupe izkoristite brezobrestni NLB Osebni kredit z odplačilno dobo do dveh let.

#1 - Kako hitro je dovolj hitro za kredit?