facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Бесплатное приложение для вашего телефона

Скачать сейчас!

Kako do novega doma z najugodnejšim stanovanjskim kreditom Gorenjske banke?

Sprejeli ste odločitev, da boste pričeli z iskanjem novega doma. Kaj pa zdaj? Postopek nakupa stanovanja ali hiše lahko marsikomu prinese kopico nepotrebnega stresa, saj mora biti odločitev odgovorna in premišljena. Skupaj z Gorenjsko banko smo zato za vas pripravili nekaj informacij v zvezi z najemom stanovanjskega kredita, da bo proces nakupa nepremičnine za vas čim bolj preprost in ugoden.
Oglasno sporočilo
#1 - Kako do novega doma z najugodnejšim stanovanjskim kreditom Gorenjske banke?

 

Spodaj je nekaj najpogostejših vprašanj o stanovanjskih kreditih, na katera so nam v Gorenjski banki prijazno odgovorili. Če bi radi izvedeli še več o nakupu nepremičnine, si prenesite vodič Prvi koraki do novega doma.

 

KAKO SKLENETE KREDIT?

Ko se odločite za nakup izbrane nepremičnine, ki je v okviru vaših finančnih sposobnosti, najprej sklenete kupoprodajno pogodbo, ki ni zavezujoča. Nato sledita najem stanovanjskega kredita in podpis pogodbe pri notarju.

Ko se odločite za najem kredita, bo banka preverila razpoložljivi denarni tok gospodinjstva, morebitne nepremičnine v vaši lasti, podatke o vaši zaposlitvi ipd. Banka bo preverila tudi vašo boniteto v sistemu Sisbon.

 

KAKO SI LAHKO ZNIŽAM STROŠKE KREDITA?

S sklenitvijo življenjskega zavarovanja kreditojemalca pridobite ugodnejše pogoje ter istočasno poskrbite, da se kredit v primeru nezgode (smrti) poplača iz zavarovanja in ne obremeni vaših dedičev.

Poleg tega ne zamudite akcije stanovanjskih kreditov Gorenjske banke, ki traja do 30. 9. 2021. Oglasite se v eni izmed poslovalnic in preverite ponudbo najugodnejših stanovanjskih kreditov Gorenjske banke.

 

ALI LAHKO KREDIT PRIDOBIM SKUPAJ S PARTNERJEM?

V Gorenjski banki vam ob najemu več stanovanjskih kreditov hkrati za isti najem zaračunamo le ene stroške odobritve. Tako vam z dodatnim kreditom lahko pomagajo svojci ali partner.

 

ALI SE LAHKO KREDIT IZPLAČA TUDI V GOTOVINI?

Banka vam lahko v primeru ustreznega zavarovanja stanovanjski kredit za obnovo ali gradnjo izplača tudi 100 % v gotovini. Več o tem najdete v vodiču Prvi koraki do novega doma, ki si ga prenesite tukaj.

 

KAJ JE INFORMATIVNI IZRAČUN?

S spletnim informativnim izračunom okvirno preverite, koliko kredita lahko dobite in kakšno mesečno obveznost si lahko privoščite. Ti izračuni so predvsem informativne narave, saj ne upoštevajo vaših posebnosti in različnih akcijskih ponudb banke. Zato je bolje obiskati bančno poslovalnico, kjer vam bo bančni svetovalec pripravil individualni informativni izračun, ki bo posebej prilagojen vam. Svetovalec bo pregledal vaše poslovanje z banko, vašo kreditno sposobnost in ugotovil vaše finančne navade. Vse to bo vplivalo na pogoje zadolževanja ter na priporočljivo obliko zadolževanja. Kliknite tukaj in se dogovorite za sestanek v Gorenjski banki!

 

KAKŠNE MOŽNOSTI STANOVANJSKIH KREDITOV OBSTAJAJO?

Pri najemu stanovanjskega kredita izbirate med dvema oblikama obrestne mere: fiksno in variabilno obrestno mero. Ključna razlika med obema je v (ne)predvidljivosti višine mesečnega obroka. Fiksna oz. nespremenljiva obrestna mera pomeni stabilnost, saj je mesečna obveznost skozi celotno obdobje odplačevanja kredita enaka. Pri spremenljivi obrestni meri pa se lahko mesečne obveznosti spreminjajo tako navzdol kot navzgor. Prenesite si vodič Prvi koraki do novega doma, da izveste več o stanovanjskih kreditih Gorenjske banke!

 

KAJ JE ŠE DOBRO VEDETI, KO SE ODLOČIMO ZA NAKUP NEPREMIČNINE?

Pridobitev stanovanjskega kredita pa ni edini korak v procesu nakupa nepremičnine. Ko se boste soočali z različnimi izzivi na poti do novega doma, se vam bo najbrž porodilo tisoč in eno vprašanje, kot so na primer:

  • Kaj je dobro vprašati prodajalca nepremičnine?
  • Na kaj moramo biti pozorni pri ogledu?
  • Kako poteka podpis kupoprodajne pogodbe?
  • Kakšni so stroški, ki me čakajo ob nakupu novega stanovanja?
  • Kako zavarovati nov dom?

V brezplačnem vodiču Prvi koraki do novega doma vas čakajo odgovori na vsa ta vprašanja, kup koristnih informacij, slovarček uporabnih izrazov ter še več informacij o stanovanjskih kreditih. Prenesite si ga tukaj. Prepričani smo, da vam bo olajšal selitev v vaš novi dom – kjer bodo veljala samo vaša pravila.