facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Varstvo osebnih podatkov in izpolnjevanje obrazca

Spletni obrazec za vpis povpraševanja za odobritev kredita na Mojikvadrati.com ponuja Banka Sparkasse d.d.

V Banki Sparkasse d.d. (v nadaljevanju: banka), kot zaupanja vredni instituciji varujemo osebne podatke svojih strank na najvišji ravni. Banka spoštuje zasebnost uporabnikov spletnega mesta, zato vaše podatke skrbno hranimo, hkrati pa bi jih radi obdelovali tudi z namenom prilagajanja naše ponudbe vašim željam in potrebam. Tako bi lahko zagotavljali učinkovitejšo komunikacijo, boljšo uporabniško izkušnjo in vam lahko še bolj prilagodili nove produkte in storitve.

V Banki Sparkasse d.d. se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov, zato z njimi ravnamo v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Skladno z novo ureditvijo, ki jo prinaša Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov – GDPR, veljavna od 25.05.2018 dalje) in vsakokrat veljavni Zakon o varstvu osebnih podatkov, mora banka kot upravljavec osebnih podatkov omogočiti posameznikom, katerih osebne podatke obdeluje, da so seznanjeni z vsemi relevantnimi informacijami o obdelavi, ki jo izvaja.

Banka bo osebne podatke, pridobljene na svojem spletnem mestu, hranila in varovala, tako da ne bo prišlo do morebitnih neupravičenih razkritij podatkov nepooblaščenim osebam. V banki se zavezujemo, da osebnih podatkov ne bomo posredovali, posodili ali prodali tretji osebi brez predhodne pridobitve privolitve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki oziroma brez podlage v zakonu, razen pogodbenim obdelovalcem, ki za banko izvajajo podporo njenim poslovnim procesom oziroma aktivnostim. Ti bodo podatke obdelovali izključno v imenu in za račun banke, kot bi jih banka obdelovala sama. Zaposleni v banki osebne podatke obdelujejo izključno v okviru svojega dela.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov (DPO) je dosegljiva na elektronskem naslovu dpo@sparkasse.si ali na telefonski številki 00386 1 583 25 30.  Za uveljavljanje pravic posameznika (sprememba ali preklic privolitve, seznanitev, popravek, izbris, idr.) banko obvestite na e-naslov: dpm@Sparkasse.si ali po navadni pošti na naslov: Banka Sparkasse d.d., Cesta v Kleče 15, 1000 Ljubljana.
 
V okviru opravljanja svoje dejavnosti v banki zbiramo in obdelujemo različne vrste osebnih podatkov. Banka obdeluje osebne podatke le v primeru, da ima za posamezen namen obdelave ustrezen pravni temelj, ki je lahko:

  • pogodba o bančnih storitvah oziroma produktih oziroma pogajanja za sklenitev takšne pogodbe;
  • neposredno poseben zakon;
  • osebna privolitev posameznika, na katerega se nanašajo podatki;
  • zakonit interes banke ali tretje osebe, nad katerim ne prevladajo interesi oziroma pravice posameznika.

Banka je, kot upravljavec osebnih podatkov, z namenom uresničevanja načela poštene in pregledne obdelave, pripravila Splošne informacije o varstvu osebnih podatkov (Splošne informacije), ki posamezniku na enem mestu omogočijo pridobitev vseh relevantnih informacij, ki se nanašajo na obdelavo osebnih podatkov, ki jo izvaja banka. Splošne informacije so dosegljive tukaj.

Uporabniki spletnega mesta banke imajo možnost, da prek spletnih obrazcev pridobijo dodatne informacije o ponudbi in storitvah, naročijo storitev ali se dogovorijo za svetovanje v poslovni enoti.

Šteje se, da je uporabnik spletnega mesta, ki vnese svoje osebne podatke v spletni obrazec z namenom povpraševanja po bančnem produktu oziroma storitvi, seznanjen da banka osebne podatke obdela in hrani, kot zahteva veljavna zakonodaja za namen sklenitve bančnega produkta. Banka se zavezuje vse pridobljene podatke hraniti, varovati in obdelovati ter omogočati uporabniku vse pravice skladno z veljavno zakonodajo.
 
Video klip o GDPR - Youtube: https://youtu.be/SSkOaxlrlQU