facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Savinjska, Polzela

119.000 €
= 793 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 150 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1990
  • date_rangeAdaptacija: 2007
  • reorderEner. izk. E
  • codeŠifra: PH00350MN

Značilnosti nepremičnine

  • Luksuz
    check Zelo sončno

Podroben opis nepremičnine

-

Med kraji, ki jih ob spustu s Trojan v Savinjsko dolino najprej zagledamo in zbudijo v nas občudovanje, je Gora Oljka, ki se dviga nad  Polzelo in okoliškimi vasmi. Pozornosti pa ne pritegne zgolj zaradi svoje višine in stožčaste oblike, temveč predvsem zaradi dvostolpne cerkve na vrhu. In pod samim vrhom oz na JV delu Gore Oljke se nahaja naselje Dobrič, kjer se nahaja tudi stanovansjki objekt – lahko ga uporabljate tudi kot vikend, ki je predmet prodaje. Odlikuje ga prelep razgled proti dolini, na okoliško hribovje, sončna lega, naravno okolje, saj se nahaja na nadmorski višini cca 500mnv. Do lokacije, kjer se vam pred hišo ponuja panoramski razgled, za hišo pa imate gozd, z vsem bogastvom, ki ga naša narava premore, se pripeljete po asfaltirani lokalni cesti s katere se cca 500m pred hišo zavije na deloma makadamsko cesto (v spodnjem ravninskem delu), v večjem delu pa kvalitetno utrjeno in asfaltirano - betonirano cesto (v osrednjem delu kjer je klanec) in tako se pripeljete na tlakovano dvorišče pred hišo. Sama cesta je v redni uporabi in je s strani občine tudi redno urejena in splužena, tako da je omogočen dostop tekom celega leta (ker je pa J lega je tudi hitro kopna).
Sama hiša je v osnovi iz l. 1899, vendar je bila v l. 1990 v večini vse na novo zgrajena, v l. 2007 pa še dodatno obnovljena, adaptirana (nova strešna kritina, žlebovi, podeskano in izolirano podstrešje, urejena CK na olje + v kuhinji večji štedilnik na drva, ki je priključen na centralni sistem, krušna peč , novi radiatorji in instalacije, narejena izolacijska demit 5 cm fasada, zgrajen bazen.....), okna so lesena termopan z zunanjimi polkni (v skladu z naravnim okoljem), dvorišče delno tlakovano, delno položen kamen – tudi vse škarpe, zunanje stopnice, kamin.... so obloženi z okrasnim kamnom. Sama hiša ima cca 150 m2 površine stavbe in se nahaja v dveh etažah (ker je umeščena v hrib, je spodnja etaža direktno dostopna iz dvorišča, zgornja etaža pa iz terase nad cesto. Kot je razvidno iz slik (o vsem se boste lahko prepričali osebno na ogledu) je hiša izredno lepo urejena, pridih ji dajejo razne malenkosti, ki so narejene z okusom in v sožitju z naravnim okoljem. V pritlični etaži ima svoj vhod »prava« vinska klet, katero odlikuje poseben ambient, saj je delno »vstavljena« v živo skalo in zraven še WC z umivalnikom, zraven je še garaža, delno v hiši delno v škarpi priročna drvarnica in glavni vhod v hišo. Ko vstopimo skozi glavni vhod, imamo najprej predprostor nato pridemo na hodnik, kjer je možno priti v garažo in na drugi strani v kuhinjo z jedilnico (kpl opremljeno), in seveda narejeno iz kamna, kjer je tudi štedilnik na drva, večja miza..... po lesenih stopnicah pa pridemo v zgornjo etažo, kjer imamo splanico, kopalnico z WC-jem (tuš kabina, WC, umivalnik in prostor za PS) ter večjo jedilnico z dnevnim prostorom z krušno pečjo, kaminom (na eni izhod na tlakovano teraso, na drugi na balkon, ki je lepo okrašen z rožami in ponuja lep razgeld v dolino) in galerijo kjer sta še dve dodatni spalni sobi (sicer prehodni ampak zelo lepo umeščeni v mansardni del hiše). V tej etaži se tudi pride v kurilnico (peč na olje in cisterna za olje). Okolica hiše je obdana z grmovnicami, rožami, urejenimi potkami,  prostorom za piknik, prostor za ležalnike in seveda z pokritim bazenom – sončna stran tako, da je možna uporaba tekom celega leta voda se ogreva s toplotno črpalko. Hiša ima priključek elektrike, javnega vodovoda, lastno greznico in satelitsko anteno.
Sama parcela ki pripada k hiši je velikosti 1788m2, dostop je po urejeni asfaltno – betonski cesti. Parcela je nekako v dveh delih , na enem delu je ograjen zelenjavni vrt in sadovnjak z vrtno uto, na drugem delu pa stoji hiša in pokrit bazen. Med obema parcelama pa je speljana cesta – slepa ulica, saj so v nadaljevanju samo še tri hiše. Vse to vam zagotavlja mirno življenje v naravnem okolju o prostočasnih aktivnostih, pa ni potrebno dodatno pisati, saj vas sama okolica – narava kar posrka in vam nudi popolno »regeneracijo« telesa in duha.
Ogled notranjosti je možen po predhodnem dogovoru. Lahko pa si lokacijo ogledate na Googlu – Dobrič 18d in se po vaši odločitvi, da vam usteza lokacija dogovorimo za ogled. V kolikor morate prodati svojo nepremičnino za nakup te nepremičnine, vam bomo z veseljem pomagali, možen je tudi dogovor za kratkotrajni najem (do max 1 leta) z obvezo nakupa - več na ogledu. V ceni je zajet tudi del opreme (večina opreme je masivni les), vse ostalo pa je stvar dogovora. 
Za ogled in ostale informacije smo dosegljivi na 041/538-419.


Hiter kontakt

Agenti Celje,

Agenti nepremičnine

Morda bi vas zanimalo tudi: