facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

V skladu z odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji ni dovoljeno izvajati storitve nepremičninskega posredovanja.

Vse uporabnike portala Mojikvadrati.com pozivamo k preložitvi ogledov nepremičnin na kasnejši čas.

Vsi smo soodgovorni za preprečitev hitrega širjenja virusa.

Savinjska, Nazarje

92.000 €
= 613 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 150 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1950
  • date_rangeAdaptacija: 2004
  • reorderEner. izk. Ni podatka
  • codeŠifra: PH00460MN

Podroben opis nepremičnine

-

Kokarje, gručasto naselje ob potoku Suha na desnem bregu reke Drete (spodnja Zadrečka dolina), ki je bilo v preteklosti znano po lončarski obrti – zlasti po črni posodi in po romarski cerkvi Marije Device, ki je bila prvič omenjena že l. 1346. Danes pa je to umirjeno naselje pod Dobroveljsko planoto in Čretsko planino, ki pričakuje novega sovaščana, ki si želi živeti v manjšem kraju v Savinjski dolini. Sam kraj spada pod občino Nazarje, ki je cca 3 km oddaljena in kjer imate vse javne institucije, ki jih potrebujete (vrtec, šola, zdravstveni dom, banka, PTT, trgovine……), kar se pa narave in aktivnosti povezanih z naravo pa imate »dobesedno« pred pragom, saj je Savinjska dolina vse bolj poznana po turističnih destinacijah in s tem povezanimi aktivnostmi.

Torej v naselju Kokarje se prodaja stanovanjska hiša z gospodarskim poslopjem in garažo in iz vsega navedenega vam torej ponujamo možnost nakupa – bivanja v mirnem, zdravem, naravnem okolju, na vas pa je, da se odločite za ogled in se sami prepričate v vse kar smo vam navedli.

Razgibana narava pa nudi obilo možnosti za rekreativne dejavnosti: pohodništvo, planinarjenje, kolesarjenje, jadralno padalstvo, lov, ribolov, rafting, kajak-kanu, zimski športi ...Sam kraj Kokarje pa vam nudi ustrezno bivalno okolje, vse ostalo pa imate bližnjih Nazarjih ali Mozirju. Do AC odcepa Šentrupert je cca 20km ali pa se lahko zapeljete proti Gornjemu gradu in preko Črnivca proti Kamniku in naprej proti LJ.

Sama hiša in zraven gospodarsko poslopje sta bila v osnovi zgrajena l. 1950, hiša je bila v l. 2004 delno obnovljena (streha – opečnata kritina, kpl elektro, vodovodne in odtočne instalacije in še kakšna malenkost), vendar lepo vzdrževana in kot takšna tudi pripravljena za takojšnjo uporabo. Vsekakor pa si boste kot nov lastnik hišo in okolico uredili po svojem okusu. Talna plošča v hiši je betonska, zgornja plošča pa je lesena. Hiša se ogreva s krušno pečjo (v hiši sta dva dimnika, tako da si lahko uredite še dodaten kamin v drugi sobi).

Hiša ima etažnost P+M in v pritlični etaži velikosti cca 75 m2 imamo vetrolov, dve spalnici (ena večja ena manjša), dnevno sobo, kuhinjo z jedilnico, shrambo in kopalnico z WC-jem (lepo 3 sobno stanovanje). Mansardna etaža ima dodatnih cca 75 m2, je v celoti pohodna in samo delno izdelana (izdelana je samo ena soba, ostalo je neizdelano), vendar dovolj velika za dodatno stanovanje ali več sob.

Zraven hiše je gospodarsko poslopje v velikosti cca 85m2, etažnosti P+M in obsega v P kurilnico, več shramb (včasih štale za živino) in vinsko klet, v M delu pa je prostor za shranjevanje sena….Vsekakor pa si lahko iz tega poslopja uredite tudi kakšne apartmaje in jih oddajate, saj je Savinjska dolina zaradi svojih naravnih lepot, pravi »magnet« za turiste.

Na drugi strani vaške ceste pa je še garaža in drvarnica, ki je bila zgrajena l. 1977 in je cca 32 m2 uporabne površine.

Hiša ima priključek javnega vodovoda, elektrike, lastno greznico in telefonski priključek (ni aktiven).

Zemljišča je skupaj 695 m2, tako da si lahko uredite zelenjavni vrt in sadovnjak za hišo (za hišo je zemljišče z naklonom).

Mislimo, da smo dovolj nazorno napisali vse prednosti lokacije, hiše – tudi slike izkazujejo vse zapisano, na vas pa je, če si želite bivalno okolje, ki vam ponuja visok nivo kvalitete življenja, da nas pokličete in se dogovorimo za srečanje v kraju Kokarje.

Več informacij oz za ogled pokličite na 041/538-419.


Hiter kontakt

Agenti Celje,

Agenti nepremičnine

Morda bi vas zanimalo tudi: