facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Jugovzhodna Slovenija, Šentjernej

190.000 €
= 214 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 889 m2
  • photo_size_select_largeParcela: 2765 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1600
  • date_rangeAdaptacija: 2000
  • codeŠifra: 106166-180

Podroben opis nepremičnine

Srednjeveški dvonadstropni  dvorec  na edinstveni lokaciji  primeren  za investicijo  za razvoj vinskega turizma v neokrnjeni naravi.

Izredno lepa pot  med zelenimi travniki na vznožju Gorjancev  nas popelje na lokacijo s pogledom na travnike, vinograde, gozdove, Gorjance. Tam s ponosom stoji grad Prežek. Srednjeveška, dvonadstropna stavba ponovno zgrajen v 16.st.

Grad je v dobrem fizičnem stanju glede nosilnosti  s kamnom zidanih zidov, z  novo streho. Investiror bo z močni finančin vložkom zunanjost dvorca preoblekel v čudovito  renesančno podobo z baročnimi predelavami,  notranjost dvorca  bo preoblekel na podlagi izbrane sodobne  vsebine.  Primerne so cvetoče veje vzpenjajočega se slovenskega turizma: vinski, izletniški, zeleni, kongresni, zdravstveni  turizem, glasbeni festivali  in še in še možnosti.

Grad je kulturni lokalni spomenik in vpisan v Register nepremičnin kulturne dediščine. Novi lastnik  se bo lahko ponašal z lastništvom, ki je v preteklosti pripadalo grofoma Gotfridu in Ulriku, kasneje pa Turjaški dinastiji in za kratek čas celo Slovencem.

Lokacija na desnem bregu reke Krke  se nahaja 10km do avtoceste Ljubljana- Zagreb, blizu je grad Vrhovo, 8km je do Gradu Otočec in  dobrih gostišč.

Pokličite za več informacij, da investiciji dodamo dodano vredost.

Hiter kontakt

Morda bi vas zanimalo tudi: