facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Jugovzhodna Slovenija, Šentjernej

190.000 €
= 214 €/m2*

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 889 m2
  • photo_size_select_largeParcela: 2765 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1600
  • date_rangeAdaptacija: 2000
  • codeŠifra: 106166-180

Podroben opis nepremičnine

Srednjeveški dvonadstropni  dvorec  na edinstveni lokaciji  primeren  za investicijo  za razvoj vinskega turizma v neokrnjeni naravi.

Izredno lepa pot  med zelenimi travniki na vznožju Gorjancev  nas popelje na lokacijo s pogledom na travnike, vinograde, gozdove, Gorjance. Tam s ponosom stoji grad Prežek. Srednjeveška, dvonadstropna stavba ponovno zgrajen v 16.st.

Grad je v dobrem fizičnem stanju glede nosilnosti  s kamnom zidanih zidov, z  novo streho. Investiror bo z močni finančin vložkom zunanjost dvorca preoblekel v čudovito  renesančno podobo z baročnimi predelavami,  notranjost dvorca  bo preoblekel na podlagi izbrane sodobne  vsebine.  Primerne so cvetoče veje vzpenjajočega se slovenskega turizma: vinski, izletniški, zeleni, kongresni, zdravstveni  turizem, glasbeni festivali  in še in še možnosti.

Grad je kulturni lokalni spomenik in vpisan v Register nepremičnin kulturne dediščine. Novi lastnik  se bo lahko ponašal z lastništvom, ki je v preteklosti pripadalo grofoma Gotfridu in Ulriku, kasneje pa Turjaški dinastiji in za kratek čas celo Slovencem.

Lokacija na desnem bregu reke Krke  se nahaja 10km do avtoceste Ljubljana- Zagreb, blizu je grad Vrhovo, 8km je do Gradu Otočec in  dobrih gostišč.

Pokličite za več informacij, da investiciji dodamo dodano vredost.

Hiter kontakt

Majda Starovašnik

CENTURY 21 Slovenija

Morda bi vas zanimalo tudi: