facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Obalno - kraška, Piran

1.200.000 €
= 3.794 €/m2*
oglas za

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 316.3 m2
  • date_rangeZgrajeno: 2006
  • codeŠifra: 3610J

Podroben opis nepremičnine

-

Portorož, parc. 4.597m2, zazidljiva parcela za izgradnjo vile-rezidence, je zasnovana kot pritlični objekt z mansardo  (K+P+M) skupaj max.400m2 bruto etažne površine, vsaka etaža ima lahko max.132m2, s čudovitim pogledom na Alpe in morje. Lokacija je edinstvena, saj omogoča popolno intimo, zasebnost in mir. V bližini vsa infrastruktura: trgovine, banke, pošte, storitvene dejavnosti,.. in hkrati blizu morja, plaže, zelenih, rekreativnih površin, pohodnih in kolesarskih poti, kar omogoča sodoben način bivanja, blizu urbanemu, mestnemu življenju in hkrati blizu narave.  Trenutno se na parceli nahaja stanovanjska hiša z bazenom v velikosti 316,30m2, ki pa je namenjena rušenju.

Predvideva nizkoenergetsko hišo zidane z opeko in vodo, neprepustnim betonom v podzemnem delu, s kvalitetno izolativnostjo in hidroizolacijo izpostavljenih elementov in ogrevane in hlajene s toplotno črpalko - zemlja/zrak ter sončno svetlobo. Hlajenje objekta se bo izvajalo še s prenosno klimo in naravnim prezračevanjem.

Zasnova vile: klet, pritličje, mansarda, trije zmaknjeni kvadri, ki sledijo morfoligiji terasastega terena in lepih pogledov na Alpe in morje.  Dolžina in širina stranic največjega kvadrata - pritličja je 17.0m x 7.7m, posamezna bruto etaža velikosti max, 132m2, višina stropov je minimalno 2,7m.

klet: družabni prostor, pisarna, čajna kuhinja, kopalnica z wc-jem (tuš), strojnica, utility, shramba.

Pritličje:  kuhinja, jedilnica, dnevna soba, wc, shramba, stopnišče (čez 3 nivoje), prostor za kolesa

mansarda: dve spalnici, kopalnica (kad, tuš), prostor za shranjevanje terasne opreme.

Nov objekt, ki je relociran znotraj parcelne meje zazidljivosti, ima prav tako zasnovo mediteranskih, lahkotnih linij in prvin s pridihom narave in z novodobnim stavbnim pohištvom višjega kakovostnega razreda. Skupna neto bivanjska površina nove hiše je 294m2. Hiša je v sinergiji s tradicijo in okoljem, njena oprema pa je vgrajena s sodobno tehnologijo, po najnovejših postopkih. Notranjost je svetla, čista, skrbno oblikovana, zgrajena iz naravnih materialov in predstavlja preslikavo lepe okolice ter pogledov.

Krajinsko arhitekturna ureditev:  predvideva praktičen, terasast vrt z zunanjim, prelivnim bazenom v kletnem nivoju. Smiselno ohranja obstoječo vegetacijo in omogoča kvalitetne povezave z lesenimi terasami v notranjost hiše in s samim bazenom. Bazenska strojnica je locirana desno od bazena, pod koto kletnega nivoja. Na S strani parcele je v kletnem nivoju vkopan vrtni paviljon za shranjevanje vrtne opreme, opcija je še dodaten tuš in ležišče. Paviljon ima elektro in vodni priključek.Zunanji program se deli terasasto na: oljčni drevored, sadni drevored in sadni vrt ter zelenjavno zelišči vrt. Na parceli so locirani tudi sončni kolektorji (spodaj) in garažni nadstrešek z vstopno ploščadjo za 2-4 parkirna mesta. Talna osvetlitev se razteza po celotnem območju.

Pridobljeno pravnomocno gradbeno dovoljenje za gradnjo stanovanjske vile in pridobljeno gradbeno dovoljenje za rusenje obstojecega objekta.

Pogoj lastnika za sklenitev posla: kupec plača davek na promet nepremičnin v višini 2% prodajne cene oz. davčne osnove.


Hiter kontakt

ABC nepremičnine d.o.o.

ABC nepremičnine

Morda bi vas zanimalo tudi: