facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Gorenjska, Gorje

885.000 €
= 962 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 920 m2
 • photo_size_select_largeParcela: 1506 m2
 • tabŠt. spalnic: 8
 • date_rangeZgrajeno: 2022
 • reorderStanje: Novogradnja
 • reorderEner. izk. Izračun ni mogoč
 • codeŠifra: PH02157

Značilnosti nepremičnine

 • Dodatno
  check Balkoncheck Parkirišče
 • Priključki
  check Kabelski priklj.
 • Ogrevanje
  check Toplotna črpalka
 • Lega
  check Jugcheck Zahod
 • Luksuz
  check Lep razgledcheck Bližina naravecheck Zelo sončno

Podroben opis nepremičnine

Zgornje  Gorje pri Bledu,  apartmajski objekt z ohranjenimi elementi kmečke  domačije, v izvedbi,  na idilični  sončni lokaciji,  s pogledi v dolino in na gore.

Iz  nekdanje  kmečke  domačije  se na  podlagi pravnomočnega  gradbenega  dovoljenja,   z rekunstrukcijo  obstoječih  objektov  izvaja gradnja  dveh  turističnih objektov, ki  bosta povsem ohranjala  izgled tipičnih kmečkih objektov   značilnih  za  gorjansko okolje, prvi objekt  ohranja arhitekturno podobo kmečke  hiše,  drugi  objekt  pa  ohranja arhitekturno podobo  skednja.   

V obeh objektih   je predvidena ureditev šestih (6) apartmajev ter  treh (3) dvoposteljnih sob za namene turistične dejavnosti. Skupna površina na novo predvidenih prostorov za potrebe turizma znaša okrog 850 m2. Prenova objektov je bila zasnovana z namenom ustvariti sodoben in kvaliteten  prostor za oddih in preživljanje prostih dni v naravi.

Lega  objektov  je  jugozahodna ter  tako  ves  dan obsijana  s soncem,   iz   apartmajskih enot  pa  bo  izredno lep  pogled  tako,  na  vaško obrobje z neokrnjenimi pašniki in travniki  ter  gozdovi v  ozadju,  kot  tudi  na  celotno  dolino, ki se odpira pred gorjanskim  hrbtom,   od  Blejskega gradu  po celotni zgornjegorenjski   dolini  proti Kranju in naprej ….

Objekt »KMEČKA  HIŠA«  obsega  kletno etažo, pritličje, nadstropje in mansardo.

1) v kletni etaži je predvidena ureditev prostora za druženje ter vinske kleti,  skupaj  80 m2 površine,

2) v pritlični etaži je predvidena ureditev vhodnega vetrolova,  skupne kuhinje z jedilnico, dnevno bivalnega prostora s krušno pečjo ter sanitarij, skupaj 88 m2 površine,

Kletni prostori in pritličje so  dokončani do IV. gradbene faze, obnovljene in sanirane so obodne in notranje nosilne stene, izvedeni so tlaki in notranji ometi, vgrajene so  okna in inštalacije ter talno gretje. Urejeno je prezračevanje kletnega prostora, v dnevno bivalne prostoru je vgrajena nova krušna peč. Potrebna je le še vgraditev finalnih tlakov (vgradnja ploščic) ter dokončanje kopalnice.

3) v  nadstropju  je  predvidena  ureditev  dveh  apartmajev  v skupni izmeri  okrog   90  m2 ter  balkon  po celi dolžini stavbe (gank),

4) v mansardi pa je  zasnovana izdelava  dveh  večjih dvoposteljnih sob,   skupaj   okrog 80  m2 površine,    

V nadstropni in podstrešni etaži  so obnovljene vse zidane opečne stene, zamenjani in obnovljeni so leseni nosilni elementi (nov strop, nova lesena konstrukcija sten), vgrajena so okna – dela so izvedena do III. podaljšane faze.

Objekt »SKEDENJ«  bo obsegal  prilične  prostore,  nadstropje in mansardo.

1) v  pritlični etaži je  predvidena  izdelava večnamenskega  prostora, prostora  za  rekreacijo  ter   tehnični prostori ( kotlovnica,  shramba), skupna izmera  je  okrog 180  m2, 

2) v  nadstropju je  predvidena  izvedba  dveh  apartmajev, v  skupni izmeri   180  m2 

3) v mansardi pa je  predvidena izdelana enega  apartmaja  ter večje dvoposteljne  sobe, skupaj okrog  150  m2 površine.

Na tem objektu so bila izvedena vsa   rekonstrukcijska in sanacijska dela pritlične etaže (statična utrditev obstoječih kamnitih zidov, tlakov). Vgrajene so inštalacije in talno gretje. Dokončan je tehnični prostor z vgrajeno vso tehnologijo za gretje in hlajenje objekta.  Dela na nadstropju in mansardi se še niso  pričela.

Prenova obeh objektov je bila zasnovana tako, da bo njuna tlorisna zasnova prilagojena spremenjeni namembnosti in sodobnim bivalnim smernicam. V skladu s tem je načrtovana tudi vgradnja dvigal v obeh objektih in prilagoditev objektov gibalno oviranim osebam.

V skladu s projektno dokumentacijo sta se za potrebe ogrevanja z geotermalno energijo, ki je na razpolago ves čas, izvedli dve vrtini globine 30 m. Celoten sistem z izvedbo geotermalnih sond in toplotne črpalke je že izveden in preizkušen ter  zagotavlja ogrevanje obeh objektov, tople vode in hlajenja tudi v sušnih obdobjih.

Skupna površina zemljišča  na katerem stojita objekta  znaša 1506 m2m  zemljišče  je  razgibano,  na severnem in vzhodnem delu  zemljišča se nahajata obstoječa objekta, pred njima na južnem delu  pa  je ravna površina namenjena dostopu, manipulaciji in parkiranju. Skrajno južni del zemljišča se z brežino spušča proti  dovozni cesti.

Le 100 m  od  objektov se prične območje neokrnjenih zelenih  površin – gorjanskih  travnikov  in pašnikov, lega   teh  dveh  stavbe  je  res  odlična,  tako za   počitniško  kot stalno bivanje 

V neposredni bližini so tudi trgovina, pošta, pekarna, kavarna/bar,   tam je  tudi  avtobusna postaja.

Stavbi  sta  od  Bleda  oddaljeni 4,5  km,  od  Zatrnika  3,5  km,   14 km pa  je  do Rudnega polja na Pokljuki.  

Prodajalec pogojuje prodajo s tem, da mu kupec povrne del stroškov, ki nastanejo pri prodaji nepremičnine.

Prosimo  stranke, ki jih  nepremičnina zanima,  da za vse informacije pokličejo  našo  družbo Makler Bled d.o.o.,  obenem pa se bomo  lahko dogovorili za ogled nepremičnine.  Prosimo  stranke, naj  ne  ogledujejo nepremičnine sami,  ter brez predhodne najave.

 

 

 

Hiter kontakt

Makler Bled d.o.o.

Makler Bled d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: