facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Ljubljana okolica, Mengeš, Dobeno

1.595.000 €
= 3.128 €/m2*

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 509.95 m2
  • photo_size_select_largeParcela: 4476 m2
  • date_rangeZgrajeno: 2005

Podroben opis nepremičnine

DOBENO

uporabna površina 260,90 m², 2x odprta terasa 77,60 m², balkon 3,60 m², garaže v hiši 60,45 m², ostali prostori 29,80 m² (klet, predprostor, utility, kurilnica, depo kuriva), tri etaže P+1+M, 4 pokrita P mesta pred hišo, mirna lokacija v okrilju narave in čistega zraka, nedaleč od urbanih središč, pomožni objekti, veliko dvorišče, sončna elektrarna + dve toplotni črpalki, natančna gradnja, kakovostni materiali, ročno izdelano in okusno umeščeno pohištvom narejeno po meri, gradbeno dovoljenje,

V  okrilju narave in čistega zraka na mirni lokaciji naselja Dobeno, nedaleč od urbanih središč posredujemo pri prodaji skrbno izdelane samostojne hiše z odprtimi pogledom na  Kamniško Savinjske Alpe in Ljubljansko kotlino.

Objekt v obliki  »L« obliki, zunanjih mer 14mx8m in 7mx7m je  glede na teren na severovzhodu zgrajen v treh etažah P+1+M. Del objekta je grajen iz prvovrstnih macesnovih brun ( 2/3 druge etaže in celotna  tretja etaža ). Del objekta je zidan(  prva etaža in 1/3  dela  druge etaže ).  Streha je prekrita z  opečnato kritino – bobrovec Stavbno pohištvo je izdelano  iz sibirskega macesna. Kovana ograja v prostorih je ročne izdelave.

Poleg stanovanjske hiše  je na zemljišču v gozdu  zgrajen tudi pomožni objekt z nadstreškom za vozila in za hrambo strojev in ostalega orodja za vzdrževanje posesti ter samostojne hiše. Pred drugim pomožnim objektom se razprostira  400m² veliko dvorišče s piknik prostorom in veliko kamnito marmornato mizo ter zunanjo kuhinjo z velikim žarom in nadstreškom v izmeri cca. 40m²

V stanovanjsko hišo vstopamo v prvem nadstropju  iz pokritega parkirišča z nadstrešnico  za eno osebno vozilo skozi predprostor z ročno izdelano in poslikano garderobno omaro,  v velik dnevno prostor, ki je popolnoma odprt tako v celotno širino, kot tudi v višino stavbe. Prijetno bivanje v dnevni prostoru z macesnovo stensko oblogo in parketom iz javorja ter oreha dopolnjujejo, kaminom in velikim lončenim ogrevalnim delom, ter ročno izdelana oprema iz masivnega lesa. Veliko panoramsko okno v bivalnem prostoru, skozi katerega dostopamo do terase, ki sega preko celotne dolžine hiše,   naredi bivalni prostor izredno svetel z veliko naravne svetlobe. Terasa  s keramično talno oblogo v izmeri  77,60 m² je hidro in  termo izolirana in obdana z ročno izdelano in pocinkano kovano ograjo.

Prvo nadstropje  zaključijo nekoliko zamaknjena, hitremu pogledu skrita rustikalna kuhinja iz masivnega hrastovega lesa ročne izdelave z granitnim pultom in štedilnikom na drva ter jedilnico, kabinet - soba za goste, kopalnica s sanitarijami   ter stopnišči, ki vodita mansardno in pritlično etažo. Na dvoriščnem delu ob stavbi je izdelana večja shramba.  Ob vhodu na dvorišče nas '' pozdravi '' manjši ribnik z ribicami.

Pritlično zidano etažo sestavljajo:

•   Dve garaži za tri avtomobile + nadstrešek za dva avtomobila

•   Utiliti

•   Kurilnica

•   Manjša priročna delavnica

•   Kopalnica z straniščem

•   Fitnes z tušem

•   Kmečka soba z lončeno krušno pečjo in shrambo

•   Shramba za orodje in ozimnico vklesana v skalo

Terasa  s keramično talno oblogo v izmeri  77,60 m² je hidro in  termo izolirana

Na dvoriščnem delu ob stavbi je izdelana večja letna kuhinja s prostorom za druženje. Po napornem dnevu bosta novemu lastniku omogočala mir, sprostitev ter uživanje  v objemu mehurčkov zunanji masažni bazen in savna velikosti cca 10 m²  .

Mansardno  etažo zgrajeno iz macesnovih lesenih brun sestavljajo:

•   Štiri spalnice z macesnovo stensko oblogo in hrastovim parketom

•   Podest z ročno izdelanimi masivnimi omarami in hrastovim parketom

•   Dve kopalnici s straniščem

Hišo odlikuje natančna gradnja ter skrbno izbrani in kakovostni materiali. Opremljena je z dovršeno ročno izdelanim in okusno umeščenim pohištvom, narejenim po meri.

Ogrevanje je centralno tako na trda goriva (les  - krušna peč, štedilnik, kamin) kot tudi z toplotno črpalko (dve toplotni črpalki ).   Lastnik se je aktivno pridružil skrbi za okolje s trajnostno rešitvijo postavitev lastne sončne elektrarne na strehi.

Fekalne vode se stekajo v troprekatno nepretočno in nepropustno greznico

Vsa hiša je varovana z protivlomni alarmnim sistemom vključno z požarnimi senzorji v vseh prostorih.

Pogoj lastnika za sklenitev posla: Kupec poleg kupnine prodajalcu pokrije   del stroškov prodaje v višini 2%+DDV od pogodbene prodajne cene.

Kupci pred ogledom nepremičnine lahko posredujejo ponudbo za nakup na elektronski naslov info@aladin-nep.si.   

    Hiter kontakt

    Aladin inženiring d.o.o.

    Morda bi vas zanimalo tudi: