facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Savinjska, Žalec, Hramše

110.000 €
= 4,0 €/m2*
Kontakt
phonePokliči

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • photo_size_select_largeParcela: 27490 m2

Podroben opis nepremičnine

HRAMŠE

V Hramšah v naselju na severnem obrobju Spodnje Savinjske doline pod vznožjem Kjumberka in Dobnika vas čaka posestvo s čudovito energijo predvsem pa neskončnim mirom, ki človeka napolni z energijo, ki jo lahko da samo narava.

Posestvo skupaj obsega 27.490m² (delno stavbno zemljišče 2235m², delno gozd 14.215m² in delno kmetijske površine – travniki/pašniki, njive, sadovnjak s starimi sortami...11.040m².). Na posestvu se nahaja hiša, hlev, gospodarsko poslopje in dva manjša pomožna kmetijska dela stavbe za katera pa prodajalci nimajo ustrezne gradbene dokumentacije.

Hiša, ki je bila zgrajena leta 1900 je bila vzdrževana in po potrebi tudi obnavljana. Hiša ima opečnato streho, fasado (navaden omet - na nekaterih delih hiše je debelina stene cca. 1 meter ki daje zelo dobro letno in zimsko izolacijo), dvoslojna lesena termopan okna, centralno ogrevanje (štedilnik na drva (za kuhanje), ki hkrati služi kot peč za ogrevanje hiše, radiatorji) ima javno elektriko (trofazni tok, dvotarifni števec), dve lastni vodni zajetji (do danes nista usahnili niti v najsušnejšem obdobju, možnost priklopa javnega vodovoda), greznico in ima urejen odvoz smeti.

Sama hiša obsega:

· klet v skupni velikosti cca. 16m² (delno podkletena, zadnji del kleti je v zemlji), kjer se nahajata delavnica (ločen zunanji vhod) in prostor za spravilo ozimnice (ločen zunanji vhod);

· pritličje v skupni velikosti cca. 86m², ki obsega predprostor (v katerega se vstopa skozi glavni zunanji vhod), kopalnico s straniščem (tuš kabina, WC, umivalnik, električni bojler, pralni stroj), kuhinjo z jedilnico (kuhinja, kotna jedilna garnitura, peč na drva, ki je vezana na centralni ogrevalni sistem), spalnico, dnevno sobo (ločen zunanji vhod in lestev za dostop do mansarde) in otroško sobo;

· mansarda v skupni velikosti cca. 86m² s poševninami, ki pa je neizdelana, vendar zaradi velikosti nudi možnost izdelave ločenega stanovanja. Plošča med pritlično etažo in mansardo je lesena.

Na posestvu se nahaja še:

· gospodarski objekt velikosti cca. 73m², ki se ga zaradi velikosti lahko uporablja kot delavnica, kot prostor za spravilo pridelka,…;

· hlev velikosti cca. 70m² in obsega prostor za spravilo krme, klet za spravilo ozimnice in tri prostore za rejo živali (krave, koze, ovce, kokoši, pujsi,…);

· in dva manjša pomožna kmetijska dela stavbe v velikosti cca. 10m²

Do posestva se pripeljete po asfaltni cesti (med pokopališčem Galicija in posestvom je cca. 150m² ravninskega dela, kjer je makedam), kjer vas poleg lepe narave čaka neokrnjena (bio), sončna kmetija, željna razvoja, nadaljevanja kmetijske dejavnosti, svežih moči, novih gospodarjev. Možnosti je res veliko, kot npr. bio kmetovanje (absolutna samooskrba), zeliščarstvo, živinoreja, odlična priložnost za zagon turistične dejavnosti (gastronomija, bližina zdravilišča Dobrna- cca. 8km, pohodništvo,…).      

Posestvo je od Galicije oddaljeno cca. 2km, od Žalca cca. 9,5km, od Celja cca.11km, od Velenja cca. 15km, od Maribora cca. 67km in od Ljubljane cca. 75km. V okolici samega posestva je nekaj sosedov, ki so nevsiljivi in dovolj oddaljeni, da je zasebnost zagotovljena.

Skratka, če želite pobegniti od vsakodnevnega vrveža, morda življenje v bloku zamenjali za kmetovanje in si s tem urediti sebi in svojim otrokom življenje v neokrnjeni naravi ter boljši jutri, je to posestvo prava priložnost za vas. Res vredno ogleda.

V primeru vprašanj ali ogleda nas pokličite na telefonsko številko 041/ 741- 602 in z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja, nudili pomoč pri prodaji vaše nepremičnine, svetovali pri postopku financiranja nakupa.

    Hiter kontakt

    Aljaž Nerad

    Agenti nepremičnine

    Morda bi vas zanimalo tudi: