facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Goriška, Nova Gorica, Ajševica

63 €/m2
Kontakt

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • photo_size_select_largeParcela: 1738.5 m2

Podroben opis nepremičnine

AJŠEVICA

za individualno gradnjo, možno je zgraditi tudi dvojček ali trojček, na območju, ki je namenjeno manj intenzivni pozidavi, ki predvideva parcele z večjo površino za gradnjo stanovanjskih hiš nadstandardnega programa in posameznim graditeljem dopušča večjo svobodo pri oblikovanju gradbenega programa, sprejet OPPN, potrebno opraviti parcelacijo parcel v skladu z načrtom parcelacije OPPN, možnost poslovnih prostorov za nemoteče dejavnosti, predkupna pravice občine, brez bremen

Le nekaj kilometrov od središča Nove Gorice v naselju Ajševica posredujemo pri prodaji   parcele, ki se nahaja na ureditvenem območju, ki ga ureja OPPN Parkovšče – faza I in je namenjeno manj intenzivni pozidavi, ki predvideva parcele z večjo površino za gradnjo stanovanjskih  hiš nadstandardnega programa in posameznim graditeljem dopušča večjo svobodo pri oblikovanju gradbenega programa.

Parcela je sestavni del 3050 m² velike parcele (pred prodajo bo potrebno opraviti parcelacijo parcele). Preostali del parcele velikosti 1.311,50 m² predstavljajo najboljša kmetijska zemljišča.

Dopustne  so naslednje gradnje: 

· Na območjih obstoječe pozidave so možne vse oblike gradnje (novogradnja, rekonstrukcija, dozidava, nadzidava, sprememba namembnosti ali rabe …) v okviru določil zakona o graditvi objektov ZGO-1 in dogovora z lastniki parcel, vendar le tako, da faktor zazidanosti ne preseže vrednosti 0,4, faktor izrabe pa vrednosti 1,2.

· Znotraj zazidljivega območja na parceli je dovoljeno vzpostaviti najmanj 200 m² in največ 400 m² neto zazidane površine. Znotraj zazidljivega območja na parceli se lahko objekt postavi kjerkoli, v pogojno zazidljivem območju na parceli pa samo s soglasjem soseda (npr. tik na meji).

· Dostopi na parcele niso posebej določeni, ker so odvisni od notranje organizacije vsake parcele in umestitve objekta na parcelo, pa tudi od etažnosti objekta. Pri urejanju dostopov na parcele je potrebno, zaradi zagotavljanja požarne varnosti objektov, upoštevati standard SIST DIN 14090, ki obravnava površine za gasilce ob zgradbah.

· vsa ograjna vrata za avtomobilski dostop na uvozu na parcele morajo biti odmaknjena najmanj 4 mod cestišča. Širina posameznega uvoza na parcelo do ograjnih vrat ne sme biti ožja od 3,5 m (oba skupaj 7 m).

· Minimalni odmik 4,0 m novih objektov od parcelnih mej je zavezujoč samo proti cestam, medtem ko se proti sosedom mejašem lahko zmanjša po dogovoru z njimi.

· Predpisana je maksimalna etažnost K+P+1.

· Na območju parcele individualnih hiš je potrebno zagotoviti minimalno po tri parkirna mesta.

· Na posamezni parceli, predvideni za individualno gradnjo, je možno zgraditi tudi dvojček ali trojček, vendar pod pogojem, da posamezni tako nastali novi enoti pripade najmanj 300 m² zemljišča.

· V vseh objektih je možno urediti tudi poslovne prostore za nemoteče dejavnosti (pisarniški prostori, tiha obrt, tihi servisi in podobno, kar ne obremenjuje okolja s parkiranjem in motečimi vplivi).

· Ograjevanje parcele (oblika in višina ograje) je prepuščeno posamezniku v okviru dogovarjanja s sosedi.

· območje OPPN mora biti obvezno priklopljeno na javni kanalizacijski sistem; individualno odvajanje padavinskih in komunalnih odpadnih voda znotraj območja OPPN s posameznimi izpusti v vodotok ali na parcelo, s ponikanjem, ni dovoljeno;

· zaradi nemotene izvedbe faze 1 lahko graditelji individualnih objektov začasno opremijo objekte z nepretočnimi greznicami, ki bodo kasneje priključene na javno kanalizacijsko mrežo;

· zaradi etapnosti izvedbe OPPN je nujno, da se kanalizacijski sistem območja za odvajanje komunalnih odpadnih voda in meteorne odpadne vode že v začetku dimenzionira tako, da bo možno priključevanje tudi vseh kasnejših faz gradnje.

· Ceste so zasnovane skladno z arhitekturno zasnovo in postavitvijo objektov. Število cest na kompleksu je od I-IV, ostalo so odcepi do posameznih objektov. Odcepov je sedem.

· Za potrebe nove pozidave se na območju zgradi novo zankasto vodovodno omrežje, ki bo služilo tako zagotavljanju sanitarne, kot tudi požarne vode.

· V dogovoru z Elektro Primorska, DE Gorica je potrebno položiti novi 20 kV kablovod iz obstoječe TP Odlagališče Stara Gora do nove TP Parkovšče 1, ki bo locirana v centru zazidalnega kompleksa.

· Za potrebe telekomunikacijskega omrežja je predvidena izgradnja kabelske kanalizacije s cevmi stigmaflex 2 x Ø110 mm za glavni razvod med TKO omarami in cevmi stigmaflex 1 x Ø40 mm za TK priključke posameznih stanovanjskih hiš.

· Za potrebe OPPN je predviden razvod zemeljskega plina 350 mbar.

· Območje je dovoljeno parcelirati v skladu z načrtom parcelacije, ki je sestavni del OPPN v kartografskem delu, grafična priloga št. 3. Na tem delu parcele so predvideni deli bodočih parcel, ki so v OPPN označeni s številkami  6, 9 in 16; del parcele je opredeljen kot cesta in sicer del odcepa 3

Dolžina infrastrukture na parceli v m: Električna energija 12,0, Kabelska kanalizacija 10,4 Telekomunikacijski vod 10,4; Vodovod 14,0

Infrastruktura v bližini parcele - oddaljenost v metrih: Cesta 7,4; Kabelska kanalizacija 13551,2; Kanalizacija 1291,3; Telekomunikacijski vod 2140,3; Toplotna energija 1584,5; Zemeljski plin 1257,4; Železnica 3228,0

Parcela  se nahaja v območju:

· Natura 2000: pSCI - Dolina Vipave (781/5)

· Ekološko pomembno območje: Dolina Vipave (781/5)

· Območje varstva kulturne dediščine:

o   EŠD: 4869; spomenik; memorialna dediščina (Ajševica - Vojaško pokopališče iz prve svetovne vojne);

· Zakonite predkupne pravice občine Nova Gorica.

· Varovalnega pasu objektov gospodarske javne infrastrukture: Varovalni pas ceste: javna pot (lokalna) (781/5 (del))

Dostopnost do parcele po  javni cesti v lasti občine Nova Gorica.

 Pogoj lastnika za sklenitev posla: Kupec poleg kupnine prodajalcu pokrije del stroškov prodaje v višini 2%+DDV od pogodbene prodajne cene.

Kupci pred ogledom nepremičnine lahko posredujejo ponudbo za nakup na elektronski naslov [email protected]

    Hiter kontakt

    Aladin inženiring d.o.o.

    Morda bi vas zanimalo tudi: