facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Savinjska, Celje

684.000 €
= 1.734 €/m2*
Kontakt

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 394.4 m2
  • photo_size_select_largeParcela: 217 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1741
  • date_rangeAdaptacija: 1994
  • reorderEner. izk. C

Podroben opis nepremičnine

CELJE

GOSPOSKA ULICA, stanovanjsko poslovna, pomembna renesančna arhitektura, stanovanjski del 234,80 m² v treh etažah K+1+M, poslovni del 159,60 m² v dveh etažah P+1, obnovljeno pod strokovnim nadzorom ZVKD, združuje vse dobro iz meščanskih hiš v starem centru mesta ter vse kvalitete sodobnega bivalnega standarda, 2 lastniška P mesta, stavba zagotavlja kupcu maksimalno optimizacijo zasebnega in poslovnega življenja, klimatizirano, idealno za odvetniško pisarno trgovsko družbo, arhitekturni biro

V starem mestnem jedru posredujemo pri prodaji obnovljene  sedem osne vmesne stavbe s stebriščno fasadno poslikavo in ohranjenimi križno grebenastimi oboki z začetka 17. stoletja, katero odlikuje vse dobro iz meščanskih hiš v starem centru mesta ter vse kvalitete sodobnega bivalnega standarda. Na stavbi je  bila v 19 stoletju radicirana ( vezano na lastništvo določene nepremičnine ) dimnikarska pravica saj so eni izmed nekdanjih lastnikov stavbe opravljali dimnikarsko dejavnost. 

Stavba predstavlja pomembno renesančno arhitekturo na Gosposki ulici, ki je najstarejša in najbolj znana v mestu in je  tradicionalno domovanje raznoraznih obrtnikov. Dostop v objekt je možen z ulične strani in iz dvoriščne strani, kjer je možna tudi dostava z dostavnimi vozili. Za dostop  z dvorišče strani je na sosednji parceli v lasti drugega lastnika  vpisana služnost dostopa v korist lastnika predmetne stavbe.  Ko se pripeljete z dvoriščne strani do parcele in odprete drsna vrata z avtomatskim odpiranjem, imate na dvorišču na voljo dve parkirni mesti.

Prenova stavbe, ki je zajemala celotno prenovo zunanjščine in notranjščine je potekala v času od  1994 do 1997 pod strokovnim nadzorom Zavoda za varstvo kulturne dediščine.

Z obnovo je bil v pritličju povečan prodajni prostor obstoječega trgovskega lokala, del nadstropja je bil preurejen v pisarniške prostor del nadstropja pa je namenjen bivalnim površinam, podstrešje je preurejeno v mansardno stanovanje. Stanovanjski prostori  v nadstropju in mansardi so dostopni po obnovljenem obstoječem stopnišču.

Obnova podstrešja je zahtevala poseg v obstoječo leseno strešno konstrukcijo z zamenjavo obstoječega glavnega poveznika z novim in namestitvijo nove armirano betonske plošče nad zadnjo etažo, kar je povečalo protipotresno odpornost stavbe.

Po principu historične pozidave je bil na  dvoriščni strani na novo zgrajen prizidek dimenzij 5,3m x 3,51m, v katerem so stopnice za dostop v pisarniške prostore in sanitarije za poslovni del.   

Z obnovo so bile ohranjene vse vidne arhitekturne sestavine in elementi: obočne in ostale stropne konstrukcije z okrasnimi elementi, ritem in velikost okenskih odprtin, arkade na dvoriščni strani, poslikave ipd. Ohranjeno in popravljeno je bilo stavbno pohištvo iz 19. stoletja. Vsa nova vrata razen na podstrešju so bila stilno prilagojena obstoječim.

Stanovanjski del stavbe meri 234,80 m²  neto tlorisne površine v treh etažah K+1+M: klet 31,20 m², del prvega nadstropja 61,30 m², celotna mansarda 125,00 m². Poslovni del meri 159,60 m²  neto tlorisne površine v dveh etažah P+1: pritličje 98,10 m², nadstropje 61,50 m², Razporeditev prostorov po posameznih etažah je vidna iz geodetskega načrta stavbe, ki je priloožen oglasu kot pdf datoteka. 

Upravna enota je v letu 2023 izdalo odločbo, da ima stanovanjsko poslovni objekt gradbeno in uporabno dovoljenje po samem zakonu. 

Ogrevanje pisarne in priprava tople sanitarne vode je izvedeno s centralnim etažnim ogrevanjem  na zemeljski plin.

Stanovanjsko poslovna stavba  z razporeditvijo prostor zagotavlja kupcu maksimalno  optimizacijo zasebnega in poslovnega življenja.

Lega stavbe v neposredni bližini sodišča in mestne občine je tudi znak odvetniškim pisarnam za razmislek o selitvi pisarne na vrhunsko lokacijo.

Pogoj lastnika za sklenitev posla: Kupec poleg kupnine prodajalcu pokrije del stroškov prodaje v višini 2%+DDV od pogodbene prodajne cene.

Kupci pred ogledom nepremičnine lahko posredujejo ponudbo za nakup na elektronski naslov [email protected] .  

    Hiter kontakt

    Aladin inženiring d.o.o.

    Morda bi vas zanimalo tudi: