facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Savinjska, Celje, Šentjungert

68.000 €
= 735 €/m2*
Kontakt

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 92.5 m2
  • photo_size_select_largeParcela: 1730 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1965
  • codeŠifra: 107220-109

Značilnosti nepremičnine

  • Dodatno
    checkBalkoncheckParkiriščecheckTerasa
  • Ogrevanje
    checkDrva

Podroben opis nepremičnine

ŠENTJUNGERT

Na pobočju razloženega naselja Šentjungert, ob planinski poti na hrib Gora in cerkev Sv. Kunigunde, imamo na prodaj zidan, bivalen vikend z izjemnim potencialom izgradnje po lastnih željah. Objekt ima 92,5 m² neto tlorisne površine (s kletjo, teraso in mansardo) oziroma 33 m² bivalne površine ter se prodaja skupaj z zemljiščem v velikosti 1.730 m² (približno polovica kmetijsko in polovica gozdno zemljišče). Na pripadajočem zemljišču poleg manjše trte (sorti: Izabela, Jurka) in jagodičevja, najdemo še jablane, slive, breskve, hruške ter češnjo. Ravninskega prostora pa je še dovolj za ureditev večjega vrta.

Posebnosti: Vikend s potencialom je pravzaprav nedokončana zgodba, ki čaka, da jo novi lastnik spiše do konca. Dostop z avtom je možen, vendar je zahtevnejši in je urejen po javni občinski cesti do najbližje hiše, potem pa s tlakovano cesto do objekta. Pravno je dostop urejen z vpisano služnostjo. Dvoriščni del je nasut pesek, potrebno ga bo ustrezno tlakovati. Sam objekt je pretežno zidan iz siporeksa brez zaključnega sloja, delno pa iz lesa. Elektrika je pripeljana do objekta, vendar je priključek potrebno aktivirati (potreben je nov števec). Objekt ima tri etaže. Je delno podkleten s kletjo v velikosti 7 m². Bivalni del je zasnovan kot en 30 m² velik prostor – stil garsonjere, z izhodom na 8 m² veliko, pokrito zunanjo teraso in notranjim s stopniščem v 30 m² veliko neizdelano mansardo (s stojno višino) z balkonom (4,5 m²) ter še 10 m² neizdelane mansarde (brez stojne višine).

Vikend odlikuje specifična, mirna in dokaj odročna lokacija, ki ponuja precej zasebnosti ter čudovit razgled na okoliško hribovje: Boč, Celjska koča, Celje, Malič, Gozdnik, Mrzlica.

Osnovne informacije:

Leto gradnje: 1965;

Gradbeno in uporabno dovoljenje: Da, pridobljeno za stanovanjski objekt – počitniška hišica;

Hišna številka: Da, pridobljena;

Materiali: Betonski zidaki, siporeks in les;

Streha: Stare salonitke (potrebna menjava), ostrešje – leseno, dobro ohranjeno;

Fasada: Brez zaključnega sloja;

Okna: Prvotna, lesena;

Tla, podi: Betonska plošča, ploščice;

Električne inštalacije: Prvotne (enofazni števec);

Kopalnica: Prvotna (svinčene cevi);

Dostopnost: Zahtevno;

Ogrevanje: Lokalno - Peč na drva in kamin (en dimnik dve Schiedel tuljavi);

Telekomunikacije: Telefonski kabel do objekta (notri ni razpeljan);

Priključki: Javni vodovod (priključeno); Javna elektrika (ni priključena); triprekatna greznica;

Oprema: Ostane.

Zk stanje je urejeno, brez bremen in dolgov. Za več informacij sem vam na voljo po telefonu ali e-mailu. Ogledi so smiselni ob suhem vremenu. Vljudno vabljeni !

Makrolokacija: Planinski dom se nahaja le nekaj metrov pod vrhom Gore (569 m nadmorske višine), na kateri stoji cerkev svete Kunigunde, ki je bila zgrajena v drugi polovici 14. stoletja. Ker na Savinjski poti med Resevno in Goro Oljko ni bilo planinske postojanke, sta se PD Žalec in njegova planinska skupina v Krajevni skupnosti Galicija odločila, da vzameta v najem mežnarijo, ki stoji malo pod cerkvijo in jo preuredita v planinsko postojanko. Zgradba je bila leta 1988 popolnoma obnovljena, ohranila pa je nekdanji videz. Planinski dom so svečano odprli 16. oktobra 1988. Dom je odprt ob nedeljah in praznikih. Gora je priljubljena izletniška točka na Štajerskem med Celjem, Dobrno in Vojnikom. Kljub skromni višini in delni poraščenosti vrha, se nam z vrha odpira lep razgled na osrednjo Štajersko. Razgledi: Na vzhodu je hribovit svet proti Vojniku, Šentjurju in na Kozjansko. Vidimo Konjiško goro, Boč in Donačko goro na severni strani, v bližini je naselje Šmartno v Rožni dolini in Šmartinsko jezero; na jugu Savinjska dolina s Celjem, Petrovčami, Žalcem in Šempetrom na levem bregu Savinje ter Grižami in Preboldom na desnem bregu ob vznožju Posavskega hribovja z Maličem, Bukovico, Homom, Gozdnikom, Mrzlico, Golavo, Rečko in Veliko planino; na zahodu je gornji del Savinjske doline proti Braslovčam pod vznožjem Dobroveljske planote, na severni strani dolini pa Ponikovska planota z Goro Oljko, naprej proti zahodu vidimo Menino, Roglo, Raduho in vrhove vzhodnega dela Savinjskih Alp z Ojstrico; na severni strani je v bližini Paški Kozjak, zadaj pa Uršlja gora in Pohorje.

Mestna občina Celje je ena od enajstih, mestnih občin v Republiki Sloveniji. Na severu meji na občino Vojnik, na vzhodu na občino Šentjur, na jugovzhodu na občino Štore, na jugu na občino Laško in na zahodu na občino Žalec. Mesto Celje je središče občine in leži ob sotočju rek Savinja in Voglajna v Spodnji Savinjski dolini. Celje je dinamično in razvojno mesto. Je upravno, administrativno, kulturno, izobraževalno, gospodarsko, sejemsko in turistično središče regije. Največji turistični znamenitosti sta Stari grad Celje in Knežji dvorec, kulturnozgodovinska zaklada mesta, ki sijeta v prenovljeni podobi in pričata o bogati zgodovini Celja. Številne možnosti za sprostitev, rekreacijo in izlete s kolesom ali peš pa ponujata Šmartinsko jezero in Celjska koča v neposredni bližini.

    Hiter kontakt

    Aljaž Rupnik

    Century 21 Novi dom, MPTRG, d.o.o.

    Morda bi vas zanimalo tudi: